Šport
23 ogledov

Slovenci oslabljeni v Ukrajino

(Slovenija - Švica) rokomet reprezentanca kvalifikacije sp 2015 Simon Maljevac
Selektor slovenske rokometne reprezentance na tekmi proti Ukrajini ne bo mogel računati na Uroša Zormana, Jureta Dolenca, Jureta Dobelška in Matevža Skoka.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v sredo v uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 v Velenju premagala Švico s 33:30, v Zaporožje, kjer se bo v nedeljo, 3. decembra, pomerila z Ukrajino, pa bo odpotovala brez Uroša Zormana, Jureta Dolenca, Jureta Dobelška in Matevža Skoka.

Zorman je manjkal že na uvodni tekmi v Rdeči dvorani, zavoljo poškodbe gležnja pa ga ne bo med potniki za drugi dvoboj v Ukrajini, je sporočil vodja reprezentance Uroš Mohorič. "Naša zdravniška služba ga je skušala pripraviti za tekmo v Zaporožju, a gre za zahtevno poškodbo, njegov nastop bi bil zelo tvegan," je dejal Mohorič.

Dolenec se vrača v Montpellier

(Slovenija - Švica) rokomet reprezentanca kvalifikacije sp 2015 | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Med potniki v Ukrajino ne bo tudi desnega zunanjega igralca Jureta Dolenca, ki se je ob rojstvu prvorojenca vrnil v francoski Montpellier, na drugi kvalifikacijski tekmi pa bo zavoljo težav s stegensko mišico manjkal tudi krilni igralec Jure Dobelšek.

Slovenski selektor je namesto Dobelška naknadno poklical krilnega igralca mariborskega Branika Simona Razgorja, v domovini pa bo ostal tudi vratar Celja Pivovarne Laško Matevž Skok.

Slovenska reprezentanca se bo proti Ukrajini odpravila v soboto ob 4.45. Iz Zreč se bo najprej z avtobusom odpravila do Zagreba, nato z letalom prek Dunaja do Dnipropetrovska, od tam pa jo čaka še avtobusni prevoz do Zaporožja.

V Ukrajino potujejo:

- vratarja: Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes);

- krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Simon Razgor (Maribor Branik), Gašper Marguč in Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Meškov Brest);

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.