Šport
124 ogledov

Slovenec med 16 najboljših v svetovnem pokalu

Darko Jorgić NTZS
Darko Jorgić znova dokazal, da je blizu svetovnega vrha.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaju uvrstil med 16 najboljših. Potem ko je v prvem dvoboju predtekmovalne skupine z 0:4 izgubil proti klubskemu kolegu iz nemškega prvaka Saarbrückna Patricku Franziski, je v odločilnem obračunu za napredovanje s 4:2 ugnal Nigerijca Quadrija Aruno.

Oba, s katerima se je meril v skupini, sta na lestvici ITTF pred Hrastničanom, Nemec je 16., Nigerijec 20., Slovenec pa 34., kar pomeni, da je že izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred tekmovanjem večine najboljših igralcev na svetu. V četrtfinalu se bo zagotovo pomeril z azijskim igralcem, to bo eden od prvih štirih nosilcev.

Proti Franziski 22-letni Zasavec ni imel možnosti, boljšo igro pa je pokazal proti Nigerijcu. Dvoboj je odlično začel, v prvem nizu povedel s 5:0 in 7:1 ter ga zanesljivo dobil. V drugem je s šestimi zaporednimi točkami izničil prednost tekmeca s 4:0, a mu nato ob koncu dopustil novo serijo, s tem pa tudi izenačenje.

Darko Jorgić Na OI Šport "Želim biti številka ena na svetu. Zakaj pa ne?"

Po tretjem nizu je kazalo, da se tehtnica obrača na stran Nigerijca, ki je izkoristil tretjo zaključno žogo. A ko je Slovenec dobil četrti izenačeni niz, je povsem zagospodaril za mizo in prišel do zmage, ki le dokazuje, da je že povsem blizu svetovnega vrha.

Četrtfinalni dvoboj bo odigral v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice