Šport
12 ogledov

Slovenec znova na vrhu, tokrat Tepeš

Jurij Tepeš EPA
Slovenski skakalci so se izkazali v kvalifikacijah Willingena.

Na skakalnici v Willingenu, ki ji mnogi pravijo kar mala letalnica, so bili slovenski orli znova izjemni. Jurij Tepeš in Robert Kranjec sta tako ponovno dokazala, da se odlično znajdeta na nekoliko večjih napravah. Slovenca sta kar nekaj časa zasedala prvi mesti v kvalifikacijah, Tepeš je bil pred Kranjcem. Med njiju sta se kasneje vrinila le Avstrijec Manuel Poppinger in Poljak Stefan Hula. Med skakalci, ki nastopa na tekmi še niso imeli zagotovljenega, je bil tako Tepeš na koncu najboljši, Kranjec pa četrti.

Tepešovo daljavo je pri 139 metrih kasneje izenačil Stefan Kraft, meter in pol pa je bil daljši Severin Freund. Domen Prevc je doskočil pri 138,5 metra, zmagovalec novoletne turneje Peter Prevc pa je kvalifikacijski skok izpustil.

S številko 1 se je na tekmo zanesljivo uvrstil že prej tudi Andraž Pograjc, precej manj pa se je skok posrečil Anžetu Semeniču, ki se je tokrat uvrstil pri repu nastopajočih. Pograjc je bil v kvalifikacijah 28., kot šesti Slovenec pa bo na tekmi nastopil tudi Anže Lanišek. Ta je osvojil 34. mesto.

Forma Slovencev veliko obeta pred jutrišnjo ekipno tekmo.

Komentarjev 1
  • blueone 23:01 08.januar 2016.

    Bravo Tepeš in Kranjec, upam, da tudi jutri pokažeta iz kakšnega testa sta!