Šport
658 ogledov

Slovenija v gosteh premagala velesilo

Tonček Štern Profimedia
Slovenski odbojkarji v dobri formi pred ligo narodov.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v prvi od dveh prijateljskih tekem pred odhodom na uvodni turnir lige narodov v gosteh premagala Bolgarijo s 3:1 (21, -23, 23, 21). Tekmeca bosta v sredo v Sofiji igrala še eno tekmo. Za Slovence sta ti tekmi zadnja preizkusa pred začetkom lige narodov, v okviru katere bo najprej igrala v Braziliji.

Slovenski odbojkarji so prve treninge opravili v začetku maja in priprave začeli v precej okrnjeni zasedbi, postopoma pa so se reprezentanci priključili vsi odbojkarji, na katere slovenski selektor Mark Lebedew računa v elitni ligi narodov. To je bila peta tekma v pripravljalnem obdobju, doslej je Slovenija odigrala dve proti Hrvaški in dve proti Srbiji.

Lebedew ima na voljo 23 odbojkarjev, v Bolgarijo pa jih je odpeljal 14, podajalca Gregorja Ropreta in Gregorja Pernuša, korektorja Tončka Šterna in Mitjo Gasparinija, sprejemalce Roka Možiča, Jana Klobučarja, Žigo Šterna in Jureta Okrogliča, srednje blokerje Danijela Konciljo, Alena Pajenka, Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prosta igralca Alana Košenino in Janija Kovačiča.

Točke za Slovenijo so proti Bolgariji dosegli: T. Štern 15, Pajenk 12, Kozamernik 5, Gasparini 6, Košenina, Štalekar 2, Koncilja 5, Klobučar 3, Kovačič, Ž. Štern, Ropret 2, Možič 18, Okroglič 4.

Slovenci so tekmo začeli prepričljivo in si tudi na račun dobrih servisov pri 3:8 hitro nabrali pet točk naskoka. V nadaljevanju so se Bolgari pod vodstvom Nikolaja Jeliazkova približali na 13:16. Gostje so v končnico vstopili z enako prednostjo (21:18) ter zanesljivo dobili uvodni niz.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Bolgari so najprej prišli do izenačenja, nato pa povedli z 21:20 ter tudi na račun večje zbranosti prvi prišli do zaključne žoge.

Po zaslugi Pajenka je slovenska vrsta v tretjem nizu povedla z 8:6. Po 16:15 za Bolgarijo so se v končnico gostje podali z 21:20, na koncu pa prišli do 25:23.

V četrtem so Slovenci po slabšem začetku prišli do izenačenja na 17. točki, Možič, Pajenk in Tonček Štern pa so zrežirali preobrat ter s soigralci prišli do prepričljive zmage s 25:21. Reprezentanci sta nato odigrali še dodaten niz, v katerem so priložnost za igro dobili še preostali slovenski odbojkarji.

Po vrnitvi iz Sofije bo reprezentanca v petek v Ljubljani opravila še dva treninga, v soboto popoldan pa bo odpotovala v Brasilio, ki bo prizorišče prvega turnirja elitne lige narodov. V tej so Slovenci prvič nastopili lani in končali na četrtem mestu, na uvodnem turnirju letošnje sezone pa se bodo pomerili z ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Kitajsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice