Šport
124 ogledov

Slovenka bo delila pravico

hokejski pak EPA Simbolična fotografija.
Na sodniškem seznamu za olimpijske igre 2018 je tudi Slovenka Nataša Pagon.

Na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongcahngu bo imel slovenski hokej predstavnike tako v moški kot ženski konkurenci. Medtem ko bo moška izbrana vrsta skušala pripraviti še kakšno olimpijsko presenečenje, bo v ženskem delu za prisotnost Slovenije skrbela sodnica Nataša Pagon.

Slovenska sodnica je edina predstavnica svoje države na seznamu sodnikov za OI, ki ga je danes objavila Mednarodna hokejska zveza (IIHF). Na hokejskih obračunih olimpijskih iger v Južni Koreji od 9. do 25. februarja prihodnje leto bo v moški konkurenci po 14 glavnih sodnikov in 14 linijskih, v ženski pa po deset glavnih sodnic in devet linijskih, med temi je tudi Pagonova.

Kot so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, je imenovanje Pagonove, ki ima bogate izkušnje s sojenjem na mednarodnih tekmovanjih pod okriljem IIHF, med drugim je bila linijska sodnica na finalni tekmi letošnjega ženskega svetovnega prvenstva elitne skupine v Plymouthu, priznanje njenemu delu in slovenski sodniški organizaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice