Šport
2617 ogledov

Slovenka med 10 kandidatkami za svetovno športnico leta

janja garnbret Epa
V konkurenci še sedem Američank, Britanka in Korejka.

Janja Garnbret, članica slovenske reprezentance športnega plezanja in trenutno najboljša športna plezalka na svetu, se poteguje za naslov športnice leta 2019, ki ga že od leta 1980 podeljuje fundacija Women's Sports Foundation.

Garnbretova se je znašla v družbi eminentnih imen svetovnega športa. Za naslov športnice leta 2019 se potegujejo še alpska smučarka Mikaela Shiffrin, telovadka Simone Biles, atletinja Ajee Wilson, boksarka Claressa Shields, gorska kolesarka Kate Courtney, paraolimpijska plavalka Rebecca Meyers, parolimpijska triatlonka Allysa Seely, britanska dirkačica Jamie Chadwick in južnokorejska golfistka Jin Young Ko.

Finalistke so pri fundaciji izbrali na osnovi rezultatov, doseženih med 1. julijem 2018 in 30. junijem 2019. Na spletni strani sportswomanoftheyear.com bo glasovanje potekalo do petka, 2. avgusta (po srednjeevropskem času do sobote, 3. avgusta do 6.59 zjutraj), o zmagovalki pa bodo enakopravno odločali spletni glasovi in komisija fundacije. Razglasitev bo v New Yorku 16. oktobra.

Lani se je laskave lovorike razveselila paraolimpijska veslačica Oksana Masters, v preteklosti pa so jo med drugim prejele Serena Williams, Steffi Graf in Simone Biles.

Glasujete lahko TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Beckerella
    Beckerella 00:57 02.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com