Šport
56 ogledov

Slovenka želi na OI kot Avstralka

Žurnal24 main
Slovenska tekačica na smučeh Barbara Jezeršek želi svojo športno pot nadaljevati tam spodaj. Po selitvi v Avstralijo namreč še ni opustila želje po športnih izzivih, ostaja tudi v smučarskem teku.

Zaradi želje, da bi svojo novo domovino zastopala tudi na olimpijskih igrah, se je Barbara Jezeršek lotila zbiranja sredstev na spletni strani za finančno podporo.

Jezerškova v sezoni 2014/15 ni več nastopala za slovensko ekipo, saj nanjo zaradi selitve v Avstralijo niso več računali. A olimpijka, v Sočiju 2014 je v skiatlonu dosegla 19. mesto, zdaj želi še na ene olimpijske igre. V Južni Koreji 2018 bi rada nastopila za Avstralijo, za ta projekt pa potrebuje sredstva, s katerimi si bo plačala poseben vizum.

Na spletni strani gofundme.com je Jezerškova pojasnila svojo zgodbo: po selitvi v Avstralijo in po tem, ko je spoznala tamkajšnje ljudi in naravo, se je odločila, da bo tam tudi ostala in živela. Pozneje pa je spoznala, da bi rada deželo, ki jo je vzljubila, tudi športno zastopala.

Prvi korak je naredila kot učiteljica oziroma trenerka smučarskega teka in teka na rolkah, s čimer se sicer lahko preživlja, vendar za državljanstvo potrebuje poseben vizum, ki pa ni poceni. Zato se je obrnila na spletno stran, v zameno za pomoč pri zbiranju sredstev za vizum pa obljublja, da bo pomagala in navdihovala novo generacijo športnikov, da bodo postali smučarji tekači v mednarodni konkurenci.

Na spletni strani je tudi "števec" donacij; Jezerškova za svoj projekt potrebuje 4000 avstralskih dolarjev, za zdaj jih je s pomočjo 14 donatorjev zbrala 2325.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.