Šport
65 ogledov

Slovenki v polfinale s precejšnjo rezervo

janja šegel Profimedia
Slovenski plavalki Janja Šegel in Katja Fain sta si na evropskem prvenstvu v Budimpešti priplavali polfinale na 200 m prosto. Šeglova bo šla v finale s šestim dosežkom 1:58,95, Fainova pa z osmim izidom predtekmovanja 1:59,27.

Izredno razveseljiv je dosežek Ravenčanke Šeglove, ki je bila od danes doseženega izida nazadnje hitrejša leta 2016, ko je osvojila bronasto kolajno na mladinskem EP na Madžarskem.

"Po dolgem času spet odličen izid in glede na to, da mi je to uspelo že zjutraj, sem zelo zadovoljna. Mislim, da sem popoldan lahko še precej hitrejša. Kratka analiza bo še potrebna, a glede na frekvenco vem, da bi lahko še malo hitreje začela, saj mi je na koncu ostalo še kar precej moči," je o nastopu za STA povedala Šeglova.

Neža Klančar Rekord Šport Prva Slovenka pod 25 sekundami

O možnostih za finale, ki seveda je želja, pa je dodala: "Seveda imam želje. A v prvi vrsti je to dober izid, osebni rekord. Potem pa se bo glede na konkurenco videlo, kam me bo to pripeljalo."

Zelo se je osebnemu rekordu približala tudi Mariborčanka Fainova, ki se je lani z 1:58,86 spustila pod 1:59 minute. "Zame je bil to prvi posamični nastop na tem prvenstvu in prvi je vedno najtežji. To je zdaj za mano. Napovedovala sem polfinale in s tem prvi cilj izpolnila. Popoldan grem še po osebni rekord. Lahko hitreje začnem, sicer pa sem v predtekmovanju na koncu tudi malo spustila. Bila sem v zadnji skupini, poznala sem izide tekmic in vedela, da potrebujem le izid pod 2:00. Rezerve za polfinale zato še so," pa je tekmo v metropoli ob Donavi videla Fainova.

Radovljičanka Tjaša Pintar je bila na 200 m prosto 42. Na 100 m hrbtno sta nastopila Triglavan Sašo Boškan in plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič in zasedla 49. oziroma 51. mesto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.