Šport
1372 ogledov

Slovenski tabor ogorčen nad obtožbami iz Srbije

Dragan Adžić Profimedia
Slovenske rokometašice so ogorčene nad obtožbami, da naj bi pred torkovo tekmo EP domnevno posnele trening svojih tekmic iz Srbije.

Afero je sprožila predsednica srbske rokometne zveze Milena Delić, ki je na Facebooku objavila fotografije ponedeljkovega treninga svojih rojakinj v dvorani Tri lilije v Laškem, iz katerih naj bi bilo razvidno, da nekdo na skrivaj snema dogajanje v dvorani.

Na objavljenih fotografijah je vidna kartonska škatla z izrezanimi odprtinami, v njej pa nastavljena tablica in mobitel. Po pravilih Evropske rokometne zveze (EHF), ki je potrdila, da je prejela pritožbo s strani srbske reprezentance, je treninge drugih reprezentanc na evropskem prvenstvu prepovedano snemati.

"Nobenega treninga naših tekmic nismo posneli, snemamo pa vsako našo vadbo, kar pa je srbski in nekaterim drugim reprezentancam malce nenavadno. Preveč spoštujem Srbijo in selektorja Uroša Bregarja, ki je pravzaprav najbolj zaslužen za uspehe zdajšnjega rokometnega rodu, da bi naredili kaj takega. Vsi drugi moji komentarji v zvezi s tem so povsem nepotrebni," je o domnevni "snemalni aferi" dejal slovenski selektor Dragan Adžić.

"Za te obtožbe sem slišala šele kasneje, ko jih je srbska reprezentanca posredovala medijem. Ne vem, kaj bi lahko rekla o celotni zadevi, razen tega, da o tem nisem vedela nič," je dejala Nina Zulić, medtem ko je Nina Žabjek dodala: "Mi rokometašice smo tukaj, da se ukvarjamo in osredotočamo na našo igro, druge zadeve pa niso naš posel."

"Na te obtožbe nimam komentarja. Dekleta smo tukaj, da igramo rokomet, uživamo v igri in se dokazujemo v Sloveniji in jo skušamo narediti ponosno. In to je vse," je v zvezi s tem dejala Tjaša Stanko.

"Mi smo ekipa, druge zadeve pa niso naše delo. Osredotočamo se na igro ter naslednjo tekmo in to je to," je na koncu o nič prav prijetnih obtožbah iz Srbije dejala Alja Varagić.

Komentarjev 2
  • karantanc56 18:28 09.november 2022.

    I rđavom k***u dlaka smeta.

  • Avatar luckyss
    luckyss 18:26 09.november 2022.

    In kaj naj bi snemali, kako igrajo kot kure brez glave ?! Morda še njihovih prejšnjih tekem ne bi smeli gledati...Tu res ni nekih super uigranih fint, ki bi bile skrivnost..

Sorodne novice