Šport
5 ogledov

Španci v finalu proti ZDA

Jose Calderon
1/10
Reuters
V velikem finalu košarkarskega olimpijskega turnirja bodo znova zaigrali španski in ameriški košarkarji. Prvi so ugnali Ruse, drugi pa Argentince.

Ruskim košarkarjem, ki so Špance premagali v finalu evropskega prvenstva v Španiji leta 2007, tokrat ni uspelo ponoviti podviga. Tekmo proti aktualnim evropskim prvakom so sicer bolje začeli, sredi druge četrtine pa so si že priigrali 13 točk naskoka. Ob polčasu so vodili za dve manj.

A po glavnem odmoru so se Španci prebudili, uspešen lov za Rusi pa je štiri sekunde pred koncem tretje četrtine s trojko zaključil José Calderon. Član NBA-ekipe Toronto Raptors je izenačil na 46:46. Tudi v zadnjih desetih minutah so bili finalisti iz Pekinga precej boljši, kaj hitro pa so si priigrali tudi občutnejšo prednost.

Argentinci so proti Američanom vodili le z 2:0 in 4:2, nato pa se je v prvi četrtini razigral Kobe Bryant. Ta je v prvih desetih minutah dosegel kar 11 točk, kasneje pa sta njegovo vlogo prevzela Kevin Durant in LeBron James. Vsako upanje na presenečenje so zvezdniki iz lige NBA zatrli v drugi polovici tretje četrtine. Po rezultatu 51:46 so si namreč pred zadnjo četrtino že priigrali 17 točk prednosti, nato pa so zlahka nadzirali potek dvoboja. Piko na i k zanesljivi zmagi je štirimi zaporednimi trojkami postavil Carmelo Anthony.

Američani so se Argentincem tako maščevali za polfinalni poraz izpred osmih let, v takrat poraženi ekipi pa sta igrala Anthony in James. V finalu se bodo Španci zdaj poskušali ameriškim zvetdnikom maščevati za finalni poraz v Pekingu.

Polfinale:

Španija : Rusija   67:59 (46:46, 20:31, 9:12)
P. Gasol 16, Calderon 14, Fernandez 11; Kaun 14, Ponkrašov in Kirilenko po 10

ZDA : Argentina  109:83 (74:57, 47:40, 24:19)
Durant 19, James in Anthony po 18; Ginobili 18, Delfino 15, Scola 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.