Šport
99 ogledov

Britancu uspel veliki met: "Sploh ne morem verjeti"

Cameron Norrie Epa
Britanec Cameron Norrie, novopečeni 15. igralec sveta, je v Indian Wellsu prišel do največje zmage v karieri.

Britanski tenisač Cameron Norrie je zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Indian Wellsu. Na turnirju z nagradnim skladom 8,15 milijona ameriških dolarjev je v finalu s 3:6, 6:4, 6:1 ugnal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija in se podpisal pod največjo zmago v karieri.

Norrie je v sedmem finalu slavil drugič, prvič na tako visoki ravni. Pred tem je namreč na turnirjih serije masters le enkrat prišel do osmine finala (Monte Carlo 2019), letos pa je v tretjem krogu igral v Miamiju.

Tudi nedeljski finale se za Britanca ni začel najbolje, potem ko je izgubil prvi niz s 3:6, a je nato dobil preostala dva za največjo zmago v karieri. Drugo po letošnjem Los Cabosu (trda podlaga) na začetku sezone.

"To mi res ogromno pomeni. Velikanska zmaga zame in za mojo ekipo. Sploh ne morem verjeti. Če bi mi pred začetkom dejali, da bom osvojili ta turnir, vam ne bi verjel. Res izjemen občutek, težko ubesedim svoja čustva," je povedal Norrie, ki je postal prvi Britanec  z zmago v Indian Wellsu.

cameron norrie | Avtor: Epa Epa

Na lestvici ATP se je 26-letnik zavihtel na 15. mesto, v razvrstitvi letošnje sezone za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Torinu pa je trenutno deseti.

Basilašvili je bil doslej le malenkost bolj uspešen na turnirjih serije masters, a je tudi sam v kalifornijski puščavi storil nekaj korakov naprej, v skupno osmem finalu v karieri pa je tretjič ostal brez lovorike. V letu 2021 je slavil na turnirjih v Dohi (trda podlaga) in Münchnu (pesek).

Na lestvici letošnjih izidov je 29-letnik iz Tbilisija napredoval na 15. mesto, na uradni lestvici ATP pa je 27.

Indian Wells (8.150.470 dolarjev), finale:

Cameron Norrie (VBr/21) - Nikoloz Basilašvili (Gru/29) 3:6, 6:4, 6:1

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.