Šport
1155 ogledov

Športnik z lažnimi dosežki izigral Slovenijo! Imenovan celo za Evropskega prvaka

Beno Misja Reševalni pas/Twitter
Nagrade je prejemal športnik, ki sploh ni uradno tekmoval...

"Nagrado občine Lendava za športnika leta dobi... Beno Misja!je po dramatični pavzi razglasil voditelj prireditve. Dvorano je napolnil aplavz, ponosni Misja pa se je zahvalil za nagrado ter izpostavil, da mu je to velika vzpodbuda za v prihodnje.

Tako se je verjetno odvijala prireditev, ki bi sicer minila precej neopazno, če ne bi bil njen glavni junak avtor velikega škandala ter ene najbizarnejših športnih zgodb na svetu.

Beno Misja je namreč 25-letni taekwondaš, ki se predstavlja kot štirikratni slovenski državni prvak ter aktualni dvakratni zaporedni evropski prvak. Bil je razglašen za Športnika leta občine Lendava.

Beno Misja | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nato pa je občina Lendava s strani slovenske taekwondo zveze prejela zanimivo sporočilo: "S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da omenjeni Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši vezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zvezi in v sistemu E-šport. Priznanje, ki so mu ga podelili na osnovi rezultatov, ki jih je dosegel na tekmovanjih v taekwondoju niso bila v Sloveniji nikoli organizirana s strani Taekwondo zveze Slovenije."

Misja se sicer predstavlja kot član italijanskega kluba Hwarang Verona, toda v Italiji slovenskega športnika ne poznajo. Prav zagotovo tudi nima pojasnila, kako bi lahko postal štirikratni državni prvak, kaj šele evropski, saj ni tekmoval na nobenem uradnem tekmovanju.

Novinarji portala Sobotainfo.com so se celo uspeli dokopati do rezultatov tega domnevnega "evropskega prvaka", z različnih tekmovanja, a tam naj bi bila njegova nasprotnika Nemanja Milović iz kluba Chagi ter Zoran Đorđić iz ekipe Dragon. Pri nadaljnjem iskanju nikjer niso mogli najti in potrditi obstoja teh dveh tekmovalcev.

Soočen z vsemi dejstvi se je na koncu oglasil tudi Misja, ki je v svoji izjavi mnenja, da je bil žrtva mednarodne prevare. Njegovo izjavo v celoti objavljamo.

"V letih 2014 do 2020 sem se dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, tako v Sloveniji, kot v tujini, kar je bilo zapisano tudi v medijih. Na omenjenih turnirjih sem dosegel tudi uspehe, ki so bili predstavljeni javnosti.

Pomembno je poudariti, da sem šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije z dne 8.2.2020 in na podlagi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov.

Dejstva, ki so mi bila predložena s strani, po moje, mednarodno zelo dobro organizirane "kriminalne združbe", so že od leta 2014 povzročile to, da sem brez moje vednosti tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot kakršno koli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije. Domnevni člani te združbe so bili tudi J.M., J.J. (kot moja licencirana slovenska trenerja), kot tudi italijanski državljan S.P., ki se je predstavljal kot trener Hwarang teama iz Verone. Ves čas so prej navedene osebe (glede na organizacijo teh tudi mednarodnih turnirjev) skupaj z drugimi, zaenkrat meni nepoznanimi osebami ter po mojem mnenju s kaznivimi dejanji, delovale na način, ki je bil zavajujoč. To pomeni, da so trdili, da sem nastopal na turnirjih, ki so bili uradni in sem dejansko tudi prejel priznanja po opravljenih borbah. Te so bile predstavljene kot borbe uradno obstoječih taekwondo organizacij.

Na opisanih taekwondo tekmovanjih sem dejansko nastopal kot borec in si na njih pridobil tudi vam kot medijem zatrjevana priznanja. Ta pa, navkljub vloženemu trudu, na mojo škodo, niso šteta kot uradna priznanja.

V skladu z znanimi okoliščinami sem zoper vse prej znane navedene osebe, ki so se predstavljali kot J.J., J.M., in S.P., dne 16.2.2020 podal kazensko ovadbo pri pristojnih organih.

Upoštevajoč vse zapisano poudarjam, da se v omenjenih dejanjih nisem okoristil, ampak sem bil zgolj izigran. V nasprotnem primeru se namreč ne bi javno in medijsko izpostavljal, obenem pa ne bi želel namerno oškodovati kogar koli od tistih, ki so verjeli v moje uspehe (župan, podžuan, občinski svetniki in drugi občani, ki so vame verjeli in me ves čas spodbujali). 

V zvezi z navedenimi informacijami, čeprav vem da za nastalo situacijo nisem kriv, pa se tudi vsem prizadetim institucijam, organizacijam, kot tudi svojim podpornikom, še enkrat iskreno opravičujem"

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice