Šport
20 ogledov

Sprehod Reala na Anfieldu, CR7 še gol za Raúlom

Liverpool Real Madrid Liga prvakov
1/10
EPA
Real Madrid je lažje od pričakovanj slavil na Anfieldu (0:3), vse gole so Španci zabili že v prvem delu. Ludogorec je z golom v 92. minuti doma premagal Basel (1:0). Arsenal je po preobratu v končnici ugnal Anderlecht (1:2), Olympiacos pa je bil doma boljši od Juventusa (1:0).

Nogometaši madridskega Reala so v 3. kolu Lige prvakov v gosteh premagali Liverpool (0:3). Branilci naslova so bili precej boljši od Angležev in brez posebnih težav utrdili prvo mesto v skupini B. Junak tekme je bil Karim Benzema z dvema zadetkoma, portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo pa se je podpisal pod prvega. CR7 je v svoji karieri v Ligi prvakov zabil že 70 golov in je sedaj le še zadetek oddaljen od mejnika, ki ga je postavil še en legendarni napadalec belega baleta - Raúl González.

V skupini B sicer po treh tekmah s polnim izkupičkom vodijo prav Madridčani, Basel, Liverpool Ludogorec pa imajo po tri točke. Za bolgarskega predstavnika je Roman Bezjak danes proti Baslu igral do 68. minute, njegova ekipa pa je šele v sodniškem dodatku prišla do dragocenih točk proti Švicarjem, čeprav so imeli Bolgari od 18. minute igralca več na zelenici.

Oblak spet ostal na klopi

V skupini A slovenske barve brani še en predstavnik, in sicer vratar madridskega Atlética Jan Oblak, ki pa je spet obsedel na klopi. Njegovi soigralci so nalogo - tekmo je sodil slovenski sodnik Matej Jug s pomočniki - opravili z odliko, saj so Švedom zabili "petardo" (5:0), med strelce se je vpisalo pet različnih nogometašev, in sicer Koke, Mario Mandžukić, Antoine Griezmann, Diego Godín in Alessio Cerci, in se zavihteli na vrh skupine. Tudi pred Olympiakos, ki je doma ugnal favorizirani torinski Juventus. Španci in Grki imajo po šest točk, Italijani in Švedi pa po tri.

V skupini C sta se Monaco in Benfica razšla z 0:0, Bayer pa je z 2:0 odpravil ruski Zenit in se povzpel na vrh lestvice. Giulio Donati in Kyriakos Papadopoulos sta bila strelca za Nemce v drugem polčasu.

Arsenal zaostajal do 89. minute, v 91. že vodil

V skupini D je dortmundska Borussia, ki v domačem prvenstvu ne kaže dobrih predstav, svoj drugi obraz pokazala v Carigradu. Galatasaray je gladko premagala s 4:0, dva zadetka je prispeval Pierre-Emerick Aubameyang.

Nemci vodijo v tej skupini s tremi zmagami s treh tekem, sledi jim Arsenal, ki je z 2:1 slavil v Bruslju proti Anderlechtu. Zmagoviti gol je v sodniškem dodatku zabil Lukas Podolski, izenačujočega pa komaj dve minuti pred tem Kieron Gibbs, ki je tako po dveh letih dosegel svoj prvi gol na uradnih tekmah.

Liga prvakov 3. kolo:

SKUPINA A:
Atlético Madrid : Malmö 5:0 (0:0)
Koke 49., Mandžukić 61., Griezmann 63., Godín 88., Cerci 93.
Oblak (Atleti) je bil na klopi.

Olympiacos : Juventus 1:0 (1:0)
Kasami 36.

Lestvica:
1. Atlético Madrid 6 točk
2. Olympiacos 6
3. Juventus 3
4. Malmö 3


SKUPINA B:
Liverpool : Real Madrid 0:3 (0:3)
Cristiano Ronaldo 23., Benzema 30., 41.

Ludogorec : Basel 1:0 (0:0)
Minev 92.
RK: Die (Basel) 18.
Bezjak (Ludogorec) je igral do 68. minute.

Lestvica:
1. Real Madrid 9 točk
2. Ludogorec 3
3. Liverpool 3
4. Basel 3


SKUPINA C:
Monaco : Benfica 0:0 (0:0)
RK: López (Benfica) 76.

Bayer Leverkusen : Zenit 2:0 (0:0)
Donati 58., Papadopoulos 63.
RK: Wendell (Bayer) 79.

Lestvica:
1. Bayer Leverkusen 6 točk
2. Monaco 5
3. Zenit St. Peterburg 4
4. Benfica 1


SKUPINA D: 
Anderlecht : Arsenal 1:2 (0:0)
Najar 71.; Gibbs 89., Podolski 91.

Galatasaray : Borussia Dortmund 0:4 (0:3)
Aubameyang 6., 18., Reus 41., Ramos 83.

Lestvica:
1. Borussia Dortmund 9 točk
2. Arsenal 6
3. Anderlecht 1
4. Galatasaray 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice