Šport
39 ogledov

Iz tabora Chelseaja: "Slovenija je lahko ponosna"

Drogba Chelsea Maribor Liga prvakov Stamford Bridge EPA
Londončani so bili razumljivo zadovoljni z visoko zmago nad Mariborom (6:0) v Ligi prvakov, s katero so se utrdili na vrhu lestvice skupine G. José Mourinho in Nemanja Matić sta pohvalila odnos Štajercev, nekaj pozornosti otoških medijev pa je bila deležna tudi prva enajstmetrovka domačih.

"Tekme smo se lotili na pravi način in fantje so skozi celotno srečanje igrali dobro. Igralcem sem pred tekmo rekel, da morajo igrati resno in dati vse od sebe. Veseli me, da so me poslušali. To so za nas zelo pomembne točke, sedaj jih imamo sedem, a nismo še dosegli svojega cilja," je po tekmi povedal trener Chelseaja José Mourinho.

"Mariboru nismo mogli pustiti, da bi se na tekmi počutil udobno, zato smo morali biti v najboljši izdaji. Moji igralci so veliko tekli in dobro zapirali. Maribor je z rezultatoma proti Sportingu in Schalkeju pokazal, da si zasluži spoštovanje in tega sem jim izkazal tako, da smo igrali z najboljšo ekipo. Mariboru se najverjetneje pozna, da slovenska liga ni na takšni ravni in to, da igra v Ligi prvakov, tako kot igra, za to mu lahko le čestitam. Danes sem moral igrati z najboljšo ekipo na najvišji ravni," je nekaj komplimentov na račun Maribora stresel Portugalec, ki je pred vstopom v igro s stiskom roke pozdravil tudi mladega Luko Zahovića. "Želel sem si, da bi mladi Zahović prišel na igrišče, gre za mladega, talentiranega, slovensko-portugalskega igralca in za njegovega očeta je to poseben občutek. Rekel mu nisem nič posebnega. Želel sem ga spodbuditi, saj poznam njegovega očeta in ga zelo spoštujem. Rekel sem mu le, naj uživa ob igranju na Stamford Bridgu.

Mourinho še nekaj tednov ne bo mogel računati na udarnega napadalca Diega Costo, v torek pa je izgubil še Loïca Rémyja, ki si je poškodoval prepono pri strelu za prvi gol Londončanov. Blues se bodo konec tedna v okviru Premier lige pomerili z Manchester Unitedom, glavno vlogo v napadu pa bo očitno moral prevzeti Didier Drogba. "Rémy ima problem s prepono, sicer nisem predvideval, da bo moral Drogba igrati tako dolgo. Na koncu koncev pa to ni bilo pomembno, saj smo imeli pravi odnos. Vemo, kaj nam Didi prinaša in veseli smo, da ga imamo lahko na igrišču. Naša filozofija ni, da bi jokali, ko je kdo poškodovan," je dejal popularni Mou.

"Nisem bil pretirano srečen"

Portugalec je razkril, da ni bil pretirano zadovoljen, ko je videl, da je Drogba prevzel odgovornost pri prvi enajstmetrovki za Chelsea, po kateri so domači podvojili prednost. "Bil sem presenečen, ko sem videl, da je Hazard pri prvi enajstmetrovki prepustil žogo Drogbaju. Glede tega nisem bil pretirano srečen, saj je Eden (Hazard, op. a.) naš predvideni strelec, nato Oscar in šele za njima Drogba. Toda zadeli smo, le to šteje," je na to temo dejal Mourinho.

"Edena sem vprašal, ali lahko izvedem enajstmetrovko in rekel je, da lahko. Veseli smo, da lahko zadeva celotna ekipa, gol pa je bil pomemben za mojo samozavest. Končati z enajstmetrovko in začeti z njo je lep občutek," je situacijo obrazložil Drogba, ki je zadnji gol za Chelsea v Ligi prvakov zabil v finalu leta 2012, ko je z bele točke zapečatil slavje Angležev proti Bayernu na Alianz Areni.  

Drogba enajstmetrovka Handanović Chelsea Maribor Liga prvakov Stamford Bridge | Avtor: EPA EPA

"Srečen sem zaradi načina, na katerega smo danes igrali. Nismo se ustavljali in za to smo bili nagrajeni s tem odličnim rezultatom. Moramo zadevati, da bi serijsko zmagovali in takšne predstave so dobre. Zmagovalni duh se prebuja v nas," je še dodal izkušeni napadalec.

Matić: "Slovenija je lahko ponosna"

"Čestitam Mariboru za današnjo igro, da so pogumno prišli na naš stadion in poskusili z borbeno, odprto igro. Pričakovali smo, da bomo dominirali vso tekmo, dobro smo napadali, prav tako sodelovali v obrambi in izkoristili svoje priložnosti. Maribor je v nekaj poskusih pokazal, da igra dober nogomet, predvsem v uvodnih desetih minutah. Slovenija mora biti ponosna na to mlado ekipo," pa je nekaj pohvalnih besed za slovenske prvake našel srbski reprezentant Nemanja Matić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.