Šport
1521 ogledov

Srhljivi posnetki razkrili, kako malo je Pogačarja ločilo od katastrofe

Adam Yates Reševalni pas/Twitter
Adam Yates (Ineos Grenadiers) je z junaško vožnjo zadržal drugo mesto v skupnem seštevku Dirke po Združenih arabskih emiratih, potem ko je bil udeležen v grozljivo nesrečo, kateri pa se je le za las ognil Tadej Pogačar.

7. ter hkrati poslednja etapa Dirke po ZAE je imela tri velike junake - zmagovalca etape Caleba Ewana (Lotto Soudal), zmagovalca dirke Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) ter Adama Yatesa (Ineos Grenadiers), ki je kljub grozljivi nesreči uspel prikolesariti do cilja ter zadržati drugo mesto v skupnem seštevku.

Do hude nesreče je namreč prišlo ravno med najbolj mirnim delom etape, ko so se 40 kilometrov pred ciljem bočni vetrovi nekoliko umirili, glavnina pa si je vzela nekaj trenutkov za počitek in sprostitev.

Še zdaj ni povsem jasno, kaj točno se je dogajalo sredi pelotona, ali je prišlo do stika med kolesarji, ali je kateri izmed njih povozil kakšno oviro na cesti, toda kar naenkrat je lanski zmagovalec dirke padel s kolesa ter grozljivo z obrazom udaril v asfalt, njegov padec pa je nemundoma povzročil verižno reakcijo ter množično trčenje številnih drugih kolesarjev.

Najhuje jo je na koncu odnesel prav Yates, ki je prejel po obrazu številne grde ureznine, zdravniško osebje pa se je še posebej posvetilo oskrbi njegovega zobovja.vVeč minut je tako preživel na tleh, medtem ko so ga zdravniki poizkušali čim bolje zakrpati ter usposobiti za zadnji del dirke.

Glavnina je po nenapisanem pravilu nemudoma upočasnila ter se skoraj zaustavila, da je nesrečnikom udeleženim v padec (predvsem kolesarjem ekipe Ineos Grenadiers, ki so jo odnesli najhuje) omogočila, da se vrnejo v dirko.

A tudi potem ko se je že pobral in usedel na kolo, je Yates še dobršen del dirke preživel ob boku zdravniškega avta, od koder so poizkušali čim bolj oskrbeti njegove rane. Na srečo so ga uspeli dovolj zakrpati, da je lahko preostanek dirke mirno odvozil ter si priboril zasluženo drugo mesto v skupnem seštevku, po koncu pa je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico.

Ni pa veliko manjkalo, da bi bili priča še dosti večji drami, saj je televizijska hiša Eurosport kmalu predvajala posnetek z zadka enega izmed kolesarjev udeleženih v padec, iz katerega je razvidno, kako malo je manjkalo, da se ni v grozljivi nesreči znašel tudi Pogačar (od 1:30 dalje na spodnjem posnetku).

Slovenec je namreč s svojo ekipo vozil tik za kolesarji Ineosa, ki so v borbi za prvo mesto na dirki z nenehnimi napadi poizkušali našega kolesarja spraviti v resne težave. A Slovenec se ni dal in je angleški ekipi ves čas trmasto sledil, tako da je bil tik za njimi tudi v trenutku te grozljive nesreče.

Pogačar se je še ravno uspel zaustaviti, ko je s svojim kolesom zapeljal med padle kolesarje, tako da se je še uspel obdržati v sedlu. Njegovo reakcija, ko svojim sotekmovalcem kaže, kako malo je manjkalo do tragedije, pa je zaokrožila po spletu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice