Šport
4088 ogledov

Vodstvo dirke kaznovalo Tadeja Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Vodilni kolesar Dirke po Združenih arabskih emiratih, Tadej Pogačar, je dobil kazen 10 sekund s strani vodstva dirke.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je le še en majhen korak oddaljen od velikega slavja na domači dirki svoje ekipe UAE Team Emirates, Dirki po Združenih arabskih emiratih.

Njegovo zmago najverjetneje ne more ogroziti niti kazen, ki jo je prejel po 6. etapi, ko mu je vodstvo dirke pribilo 10 kazenskih sekund.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec tretje etape ter prepričljivo vodilni kolesar dirke je sicer končal znotraj glavnine, z enakim časom kot zmagovalec Sam Bennett, a se je njegova prednost v skupnem seštevku vseeno zmanjšala za deset sekund, saj sta bila s svojim sotekmovalcem Janom Polancem po etapi naknadno kaznovana, ker naj bi Polanc med dirko potiskal pred sabo Pogačarja, kar seveda ni dovoljeno.

Tadej Pogačar Dirka po ZAE Šport Pogačar le še korak do slavja na prvi veliki preizkušnji sezone

Obema Slovencema so tako pribili 10 kazenskih sekund, jima odvzeli 4 točke v seštevku za najboljšega kolesarja po točkah, plačati pa bosta morala še kazen 200 švicarskih frankov.

Pogačarjeva prednost pred lanskim zmagovalcem Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers) se je tako skrčila na 35 sekund, medtem ko Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) po novem zaostaja za minuto in dve skundi.

Tudi ta prednost pa bi morala več kot zadostovati, saj je pred kolesarji le še poslednja etapa dirke, ki pa je prav tako kot petkova povsem ravninska. A Pogačar se še ne misli prezgodaj veseliti, saj se zaveda, kako zahrbtni so tamkajšnji bočni vetrovi, ki lahko dirko spremenijo v pravi kaos: "Nisem zaskrbljen glede forma, edino kar me lahko skrbi, je nesreča."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice