Šport
17 ogledov

"Stresti negativno energijo na tekmeca"

Zdovc Slovenija Litva Mundobasket EPA
Kljub velikemu razočaranju po porazu, ki jim je priprl pot v polfinale svetovnega prvenstva v Španiji, so slovenski košarkarji odločeni, da v osmini finala premagajo Dominikansko republiko in se uvrstijo med osem najboljših držav na svetu.

"Če ne zaradi drugega, moramo zmagati zaradi navijačev, ki nas podpirajo in ki so prišli v Barcelono,so bile besede slovenskega selektorja Jureta Zdovca po prvem treningu v olimpijski dvorani na Montjuicu v Barceloni. "Vsi smo bili po porazu z Litvo močno razočarani. Od štirih reprezentanc, ki smo z letalom odpotovale v Barcelono, smo bili le mi slabe volje. Vsi ostali so bili veseli, mi pa ...," je nadaljeval selektor.

"A to je svetovno prvenstvo, ki je na sporedu vsaka štiri leta, in moramo ga končati čim višje. Zato je dobro, da je tekma že danes, saj bodo lahko igralci vso nakopičeno negativno energijo stresli na tekmeca. Naloga strokovnega štaba je, da dvignemo ekipo, saj prvenstva še ni konec in škoda bi bila, da zaradi ene slabe tekme oziroma četrtine uničimo vse, kar smo dobrega naredili. In to nam priznavajo vsi. Igramo lepo košarko," pravi Zdovc.

Dominikanci stavijo na navdih

"Je pa res, da ne bo lahko. Dominikanska republika ima spoštovanja vredno zasedbo, ki je med drugim premagala Novo Zelandijo, s katero smo mi imeli precej težav v pripravljalni tekmi in ki je nenazadnje premagala Srbijo sredi Beograda. Gre za ekipo, ki veliko stavi na navdih. Če ji dovoliš, da se razleti, te bo kaznovala. Zato moramo igrati zbrano tako v obrambi kot napadu," poudarja selektor.

"Mislim, da lahko navijači znova odigrajo pomembno vlogo. Tisti igralci, ki so še pod vtisom poraza z Litvo, bodo ob spodbudi s tribun zagotovo pozabili na Kanarske otoke. Navijači so bili vedno nas šesti igralec na parketu in tokrat sem prepričan, da se bodo znova izkazali," je dodal Zdovc.

O ZDA po današnji tekmi

Na novinarsko vprašanje ali igralci morda že razmišljajo tudi o četrtfinalu z ZDA, je bil selektor kategoričen. "Eden od pomočnikov je prišel do mene in mi hotel nekaj povedati v zvezi z Američani. Dejal sem mu, da se bomo o njih pogovarjali, ko premagamo Dominikansko republiko. In to ne bo lahko, saj moramo igrati zares vrhunsko," je zaključil Zdovc.

Komentarjev 1
  • pero23.1 13:48 06.september 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:ANKETAhttps://www.1ka.si/a/43295Hvala in lep pozdrav