Šport
1651 ogledov

Svetovna prvakinja suspendirana zaradi uporabe dopinga!

Norah Jeruto Profimedia
Svetovna prvakinja Jeruto je bila zaradi dopinga začasno suspendirana.

Svetovna prvakinja v teku na 3000 metrov z zaprekami Norah Jeruto je dobila začasno prepoved nastopanja zaradi uporabe prepovedanih sredstev. Prepoved je v petek izrekla komisija za integriteto atletike (AIU), podrobnosti o sredstvu in dolžini kazni pa za zdaj še niso znane.

V Keniji rojena Norah Jeruto, ki tekmuje za Kazahstan, je naslov svetovne prvakinje osvojila lani na SP v ameriškem Eugenu. S časom 8:53,02 je dosegla rekord prvenstev in postavila tretji izid v zgodovini. Druga je bila na tej tekmi Etiopijka Werkuha Getachew, tretja pa njena rojakinja Mekides Abebe.

Norah Jeruto | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanja afriška prvakinja (2016) je z naslovom v Eugenu postala šele prva kazahstanska svetovne prvakinja v atletiki vseh časov. Poleg naslova svetovne in afriške prvakinje se lahko pohvali še z zmago v diamantni ligi leta 2021.

Zaradi menjave državljanstva in čakanja na vse papirje, je bila prisiljena izpustiti olimpijske igre 2020, kjer bi bila glavna favoritinja za zlato. Za Kazahstan tako uradno nastopa od januarja 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 11:49 08.april 2023.

    Suspendirajte za vedno in brez možnosti vrnitve ,bodo krepko razmislili vsi preden se odločijo to jemat.

Sorodne novice