Šport
53 ogledov

Švicarka do prve, Avstrijec do 37. zmage

Marcel Hirscher, Wendy Holdener EPA
Na tekmi v Stockholmu sta se zmage veselila Švicarka in Avstrijec.

Švicarska alpska smučarka Wendy Holdener je zmagovalka paralelnega slaloma za svetovni pokal v Stockholmu. Drugo mesto je vknjižila Švedinja Frida Hansdotter, tretja je bila še ena domačinka Maria Pietilae-Holmner. V moški konkurenci je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher pred Švedom Andrejem Myhrerjem in Rusom Aleksandrom Horošilovom.

Hirscher je prišel do že 37. zmage v svetovnem pokalu. Vrata do te mu je v osmini finala na široko odprl Norvežan Kjetil Jansrud, ki je ob tem presenetil svojega rojaka in enega glavnih favoritov za končno zmago Henrika Kristoffersena ter ga izločil. S tem je Hirscher prednost v skupnem seštevku glede na Kristoffersena povišal že na 173 točk.

"Tukaj je odlično tekmovati. Smučarji smo tam, kjer so navijači. Ni jim potrebno potovati tri ali štiri ure do smučišča," je po zmagi dejal Hirscher, ki ima zdaj v skupnem seštevku 1145 točk, Kristoffersen pa 972. Slednji bi si lahko danes z zmago predčasno zagotovil slalomski globus.

V ženski konkurenci je na smučini Hammarbybacken zmago slavila Holdenerjeva, ki je tako prišla do prve zmage v svetovnem pokalu. Drugouvrščena Švedinja Hansdotterjeva pa si je v seštevku slaloma pred Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo, ki je izpadla v četrtfinalu, priborila pomembno prednost. "Krasno je bilo. Mnogi so mi rekli, pa saj to dejansko ni tekma, a uživala sem vsako minuto. Zelo sem ponosna," pa je po prvi zmagi v 99. poskusu dejala Holdenerjeva.

Na vrhu skupnega seštevka do sprememb ni prišlo, saj sta se Američanka Lindsey Vonn in Švicarka Lara Gut poslovili že v osmini finala, za kar sta si prislužili po 15 točk. Američanka ima pred Gutovo 23 točk prednosti. Slovenci na paralelni tekmi niso nastopali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.