Šport
818 ogledov

Tako visoko niso bili še nikoli! Rekordna uvrstitev slovenskih odbojkarjev!

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Ostrava Epa
Slovenski odbojkarji 4. na evropski, 8. na svetovni lestvici.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca na evropski lestvici prvič doslej zaseda četrto mesto. Slovenci so po osvojenem drugem mestu na minulem evropskem prvenstvu na lestvici napredovali za tri mesta in zaostajajo le še za Poljsko, Srbijo in Italijo.

Evropska odbojkarska zveza (Cev) je objavila najnovejšo lestvico, ki reprezentance razvršča glede na uvrstitev na zadnjih dveh evropskih prvenstvih 2019 in 2021, svetovnem prvenstvu 2018 in dosežke v zlati oziroma srebrni evropski ligi, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Prvo mesto si z 242 točkami delita Srbija in Poljska, slednja je s tretjim mestom na septembrskem eurovolleyju napredovala za tri mesta, Italijani (236 točk) pa so z osvojitvijo naslova evropskih prvakov pridobili eno mesto in so zdaj tretji.

Slovenska reprezentanca si je še z drugim zaporednim srebrnim odličjem na EP zagotovila velik skok v razvrstitvi. Slovenski odbojkarji so skupno zbrali 230 točk, pridobili tri mesta na lestvici in so četrta reprezentanca stare celine.

Slovenske odbojkarice so letos nastopile v srebrni evropski ligi in zasedle tretje mesto, ker se jim skozi kvalifikacije ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, pa so izgubile tudi pet mest na lestvici, na kateri zdaj s 134 točkami zasedajo 23. mesto. Na prvem mestu so Srbkinje z 248 točkami.

Na svetovni lestvici so Slovenci na osmem mestu in imajo enako število točk kot ZDA na sedmem mestu. Vodijo Brazilci pred Poljaki in Rusi. Slednji so na evrospki lestvici za našo reprezentanco.

Pri ženskah vrh lestvice Fivb zasedajo Američanke pred Brazilkami in Kitajkami, Slovenke so 30.

Alberto Giuliani Boj za selektorja Šport Končno dobra novica za Slovenijo v povezavi z usodo Giulianija
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.