Šport
4775 ogledov

Končno dobra novica za Slovenijo v povezavi z usodo Giulianija

Alberto Giuliani Epa
V sago o morebitnem odhodu Giulianija se je vključil še srbski strokovnjak.

Ne bi bilo prvič, da izjemna slovenska odbojkarska reprezentanca po zgodovinskem uspehu izgubi enega izmed glavnih tvorcev naše pravljice...

Le kdo se ne spomni, kako je izjemno močna (beri: bogata) nemška reprezentanca po prvem zgodovinskem srebru naših odbojkarjev v svoje vrste zvabila izjemnega italijanskega strokovnjala Andreo Gianija, zdaj pa so slovenski odbojkarski navdušenci v strahu, da bi se kaj takega lahko ponovilo tudi v zgodbi z aktualnim selektorjem.

slovenska odbojkarska reprezentanca andrea giani selektor | Avtor: EPA EPA

Alberto Giuliani je namreč prevzel slovenske odbojkarje po neuspelem projetku s Slobodanom Kovačem ter popeljal slovensko odbojko do novih višav. Na obeh Evropskih prvenstvih je osvojil srebro, obenem pa je našo reprezentanco popeljal na zaključni turnir štirih najboljših reprezentanc sveta v Pokalu narodov. Toda njegova usoda na klopi Slovenije ostaja neznanka...

Slovenskemu selektorju je namreč po koncu Evropskega prvenstva potekla pogodba z našo reprezentanco, Giuliani pa je še dodatno vznemiril slovenske odbojkarske navdušence z zapisom, v katerem se je zahvalil slovenski reprezentanci. Na Odbojkarski zvezi Slovenije pravijo, da trenutno ne vejo, kje točno so, a da zadeva z Giulianijem zagotovo še ni končana ter da bo prišlo do prihodnjih pogovorov.

So se pa medtem že pojavile govorice, da bi se lahko ponovila zgodba Andree Gianija, saj naj bi se po slovesu Vitela Heynena za slovenskega selektorja zagrela ena največjih reprezentanc sveta, saj naj bi si ga na svoji klopi zaželeli Poljaki, katerim so Slovenci v zadnjem času tolikokrat že prekrižali načrte. S tem bi Poljaki ubili dve muhi na en mah, saj bi v svoje vrste pripeljali vrhunskega strokovnjaka, obenem pa oslabili svoje velike rivale.

Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kljub uspehom slovenske reprezentance pa si ne gre zatiskati oči, Poljaki vendarle veljajo za večjo ter predvsem bogatejšo reprezentanco, saj gre za nogometom za drugi najbolj priljubljen šport v državi. Težko se bo mala Slovenija zoperstvila takšni velesili v boju za selektorja...

A vendarle so se glede te zadeve pojavila tudi dobre novice, saj naj bi se v celotno zgodbo vključil še en izjemen selektor, ki je odprto spregovoril o svojem interesu, da prevzame poljsko reprezentanco. Tako bi se prav lahko zgodilo, da Nikola Grbić, ki trenutno vodi italijansko Perugio, pred tem pa je največje uspehe ustvaril prav s poljskim klubom, zasede izpraznjeno mesto poljskega selektorja ter nas tako reši boja s Poljaki za Giulianijev podpis.

Grbić je namreč pred svojim prihodom v Perugio vodil poljska Zakso, s katero je celo senzacionalno osvojil Ligo prvakov. Po pisanju poljskih medijev pa naj bi bil prav on zdaj glavni kandidat za Heynenovega naslednika, obenem pa tudi Grbić ne skriva interesa, da se preizkusi v vlogi selektorja ene najmočnejših selekcij na svetu.

Nikola Grbić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Samo norec si ne bi želel prevzeti Poljske. Seveda sem zainteresiran, če prispe ponudba. Poljska je odlična ekipa ter izjemen izziv za vsakega trenerja. Najbolj mi je všeč, da bi bil fokus na Olimpijskih igrah 2024 v Parizu. Tudi ostali turnirji pred tem bi bili pomembni, toda ekipa bi se gradila predvsem za zmago v Parizu. Zakso sem treniral dve leti in to obdobje smatram za najuspešnejše v moji trenerski karieri. Seveda pa to ne pomeni, da bi vse dogovorili v trenutku, ko bi zazvonil telefon s strani Poljske odbojkarske zveze," ni interesa nad poljskim selektorskim mestom skrival Grbić.

Slednji je v vlogi selektorja nazadnje vodil srbsko reprezentanco (2015-2019), s katero je osvojil zlato in srebro v Svetovni ligi ter bron na Evropskem prvenstvu.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Poljski "fair play" Šport Pa saj to ni možno! Po tekmi so se celo Slovenci morali opravičiti Poljakom!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice