Šport
5153 ogledov

Pa saj to ni možno! Po tekmi so se celo Slovenci morali opravičiti Poljakom!

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Ko ti pred tekmo zaigrajo napačno himno in si na koncu ti tisti, ki se mora opravičevati...

V Sloveniji še vedno vlada evforija po novem spektakularnem nastopu naših odbojkarjev, ki so še tretjič na zadnjih štirih Evrospkih prvenstvih osvojili srebrno medaljo ter s tem po odličnih nastopih v Pokalu narodov znova dokazali, da gre za eno najboljših reprezentanc na svetu.

Naši odbojkarji so sicer nesrečno izgubili še svoje tretje finale, potem ko je bila po pravem trilerju močnejša italijanska reprezentanca, ki je slavila s 3:2. Kljub neverjetnemu uspehu pa je bilo po omenjeni tekmi med našimi fanti čutiti razočaranje, saj še nikoli niso bili tako blizu evropskemu zlatu.

Prav zaradi tega nam bo dosti bolj od finala v spominu ostala polfinalna tekma, ko smo na njihovem domačem igrišču premagali svetovno velesilo Poljsko, ki se je kljub zvezdniški zasedbi posluževala vseh možnih nešportnih načinov, da bi naše junake vrgla iz ritma...

Poljska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Začelo se je podcenjevalnimi izjavami poljskega selektorja Vitela Heynena, nadaljevalo z epsko blamažo (če temu sploh lahko rečemo blamaža, saj je bilo verjetno vse skupaj namerno), ko so našim fantom zaigrali napačno himno, sledilo je  nešportno obnašanje njihovih igralecv, med katerimi je prednjačil Michal Kubiak, prav tako pa še vedno ne moremo pozabiti vsaj sumljivo dolgo pregledovanje ključnih posnetkov.

Zato se zdijo prav neverjetne besede predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta, ki je v intervjuju za Siolov Sportal razkril, da je bila po koncu tekme slovenska reprezentanca tista, ki se je bila prisiljena opravičiti poljski.

"Šlo je celo tako daleč, da smo se morali po polfinalu kot zveza opravičiti, ker se je naš 'team-manager' po tekmi iz nekega osebnega vzgiba povzpel na sodniški stol. Ne vem, ali je bilo to mogoče videti v prenosu. Sam tega nisem zasledil. Ko je bilo tekme res konec, je šel v tem delu morda malenkost predaleč, a tudi to lahko razumem, saj so bili čustva in dvomi o nekaterih odločitvah takrat res izjemni. Po tem smo takoj prejeli opozorilo, da se moramo za to ravnanje opravičiti. Kot zveza smo to tudi naredili. Smo pa v nadaljevanju zapisali, da si želimo, da se tudi nam kdo opraviči za to, kar se je zgodilo s himno. Odgovora nismo dobili, kaj šele opravičila," je zadevo pojasnil Ropret, kateri je imel marsikatero pripombo čez Poljake.

Metod Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za napačno himno sem izvedel takoj. In res, tega tudi ne bom mirno prenesel. Ta konec tedna imamo v Ljubljani gala prireditev, ne nazadnje pride k nam za nekaj dni tudi predsednik Evropske odbojkarske zveze. Časa bo več kot dovolj, da se o tem odkrito pogovorimo. Z osebne ali pa čustvene plati bom rekel, da sem to razumel kot provokacijo. Morda me bo v nadaljevanju kdo prepričal o čem drugem, a v tem trenutku imam občutek, da je to bila namerna provokacija."

"Tako vi kot jaz vidimo, da okoli teh 'challengev' krožijo različne različice, špekulacije... Tako da bi bilo tudi o tem smiselno kaj reči, pa tudi o finalnem pristranskem navijanju ali pa komentiranju uradnega napovedovalca. Kar nekaj stvari je, ki jih bo v prihodnjih dneh treba razjasniti," je zadevo o kontroverzni tekmi s Poljsko zaključil Ropret.

Celoten pogovor o evropskem prvenstvu, poljskih provokacijah, zahtevi Poljakov po opravičilu po polfinalni slovenski zmagi, prihodnosti Alberta Giulianija in jedra slovenske moške reprezentance, ki ni več najmlajše, priključevanju mlajših upov, bolečini ob omembi ženske reprezentančne odbojke, pa tudi o za zdaj še neuresničenih sanjah odbojkarjev – olimpijskih igrah – in zavezi, da poskuša s sodelavci olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024 pripeljati v Slovenijo, si lahko preberete na Siolovem Sportalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice