Šport
277 ogledov

Slovenec po glasovih prehitel tudi najkoristnejšega igralca EP

Gregor Ropret Profmedia
Ropret najboljši podajalec evropskega prvenstva.

Slovenski reprezentant Gregor Ropret je po mnenju ljubiteljev odbojke z vsega sveta najboljši podajalec pravkar končanega evropskega prvenstva, na katerem so slovenski odbojkarji osvojili srebrno odličje. Ropret je s svojimi predstavami prepričal največ obiskovalcev spletne strani Evropske odbojkarske zveze (CEV).

CEV je namreč preko svoje spletne strani izvedla glasovanje za najboljše odbojkarje evropskega prvenstva, ki so ga skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska in na katerem so se naslova evropskih prvakov na finalu v Katovicah veselili Italijani, Slovenci so osvojili srebro, Poljaki pa bron.

Glasove je preko spletne platforme oddalo 375.394 ljubiteljev odbojke, ki so za najboljšega podajalca evropskega prvenstva izbrali Ropreta. Prejel je nekaj več kot 42 % glasov ter za seboj pustil tudi Italijana Simoneja Giannellija, ki mu je CEV neposredno po finalni tekmi med Slovenijo in Italijo podelila naziv najkoristnejšega igralca prvenstva.

Najboljši korektor je bil po mnenju večine nizozemski reprezentant Nimir Abdel-Aziz, ki je v povprečju dosegel skoraj sedem točk v posameznem nizu. Slovenski korektor Tonček Štern je zasedel tretje mesto. V najboljšo zasedbo prvenstva sta se uvrstila še sprejemalca Daniele Lavia in Alessandro Michielletto (oba Italija), Slovenca Tine Urnaut in Klemen Čebulj sta ob koncu glasovanja za mesti 1. in 2. sprejemalca zasedla drugo oziroma tretje mesto.

Največ glasov na mestu srednjih blokerjev je pripadlo Marku Podraščaninu (Srbija) in Piotru Nowakowskemu (Poljska), Jan Kozamernik je glasovanje končal na drugem mestu, Alen Pajenk pa na četrtem. Za najboljšega prostega igralca prvenstva je bil izbran Italijan Fabio Balaso, slovenski libero Jani Kovačič je bil po številu prejetih glasov drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice