Šport
309 ogledov

Slovenci izvedeli za nasprotnike na SP

slovenija odbojka reprezentanca Profimedia
Slovenski odbojkarji na SP prihodnje leto s Francozi in Nemci.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na današnjem žrebu prvega dela tekmovanja dobila tekmece za drugi nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. V močni skupini D se bo v Ufi pomerila z olimpijskimi prvaki Francozi, Nemci in Kamerunci. Prvenstvo bo na sporedu med 26. avgustom in 11. septembrom prihodnje leto.

S Francijo in Nemčijo se je slovenska izbrana vrsta nazadnje pomerila v letošnji ligi narodov. Proti Franciji je v ligaškem delu zmagala s 3:2 v nizih, nato pa izgubila v boju za bron z 0:3. Nemce vodi nekdanji slovenski selektor, Italijan Andrea Giani, v ligi narodov pa je slovenska izbrana vrsta v ligaškem delu izgubila proti Nemcem z 1:3. S Kamerunci, afriškimi podprvaki, se varovanci Alberta Giulianija na uradnih tekmah še niso pomerili.

Slovenska izbrana vrsta je ob premiernem nastopu na zadnjem SP v Italiji in Bolgariji pred tremi leti zasedla končno 12. mesto. Naslov bo branila Poljska, ki se je znašla v skupini C z ZDA, Mehiko in Bolgarijo. Evropski prvaki Italijani, ki so pred dnevi v finalu ugnali slovensko izbrano vrsto s 3:2 v nizih, bodo igrali v skupini E s Kanado, Turčijo in Kitajsko.

Na prvenstvu, ki bo potekalo v skupno desetih ruskih mestih, bo nastopilo 24 reprezentanc, ki so razdeljene v šest skupin. Po prvem skupinskem delu sledi še drugi, v katerega napreduje 16 najboljših izbranih vrst (od tega tudi štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe), ki bodo razdeljene v štiri skupine.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Šest reprezentanc (štiri najboljše izbrane vrste v skupini ter dve najboljši drugouvščeni) bo nato odigralo še tretji skupinski del v dveh skupinah s po tremi reprezentancami, med katerimi po dva napredujeta v polfinale in boj za kolajne.

* Žreb skupin SP v odbojki (Rusija):
- skupina A (Moskva):
Ruska odbojkarska zveza
Srbija
Tunizija
Portoriko

- skupina B (Kemerovo):
Brazilija
Japonska
Kuba
Katar

- skupina C (Novosibirsk):
Poljska
ZDA
Mehika
Bolgarija

- skupina D (Ufa):
Francija
Slovenija
Nemčija
Kamerun

- skupina E (Jekaterinburg):
Italija
Kanada
Turčija
Kitajska

- skupina F (Krasnojarsk):
Argentina
Iran
Nizozemska
Egipt
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice