Šport
512 ogledov

Takšen uspeh napovedujejo Sloveniji v Tokiu

Janja Garnbret Epa Janja Garnbret.
Kljub nepredvidljivosti se vrstijo napovedi osvojenih kolajn na bližajočih se olimpijskih igrah.

Do olimpijskih iger v Tokiu je še 50 dni in čeprav je veliko stvari še vedno negotovih, je spletna stran Gracenote že posodobila svojo lestvico medalj. Na zadnji različici je na prvo mesto uvrstila ZDA, Slovenije pa ni na seznamu 30 najuspešnejših držav.

Čeprav se avtorji strani Gracenote, ki ZDA napoveduje 114 kolajn, strinjajo, da so letošnje igre najbolj nepredvidljive v zgodovini, so kljub temu s pomočjo informacij z iger 2016 sestavili lestvico najuspešnejših 30 držav nosilk medalj.

Ameriški športniki naj bi po njihovi zadnji napovedi, ki so jo objavili 14. aprila, osvojili 43 zlatih, 30 srebrnih in 41 bronastih odličij. Kitajci naj bi osvojili 38 naslovov olimpijskega prvaka, skupno pa 85 odličij, tretje mesto pa naj bi ob koncu iger zasedli ruski športniki s 73 medaljami, od tega 23 zlatimi. Ruski športniki bodo zaradi kazni, ki so jo prejeli zaradi sistematskega dopinga v državi, sicer nastopali pod olimpijsko zastavo.

Med evropskimi državami najvišje kotira Nizozemska s skupno 46 medaljami, kar jo uvršča na peto mesto. Pred njo je še gostiteljica iger Japonska s skupno 59 odličji. Obe naj bi se po napovedih letos odrezali bolje kot pred petimi leti. Od šestega do desetega mesta pa si na razpredelnici Gracenota tesno sledijo Francija (41), Avstralija (40), Velika Britanija (36), Nemčija (34) in Italija (33).

Zaradi koronske pandemije prestavljene olimpijske igre bodo v japonski prestolnici potekale med 23. julijem in 8. avgustom.

tokio 2020 Stroga pravila Šport Takšni so pogoji za gledalce na OI v Tokiu

Poleg spletne strani Gracenote sta svojo napoved objavili tudi spletni strani Olympicmedalspredictions, ki Sloveniji napoveduje štiri odličja, in Bestsports, ki slovenskim športnikom napoveduje osvojitev treh odličij. Tudi ti dve strani sta na prvo mesto postavili ZDA.

Bestsports je zadnjo različico napovedi objavil 29. maja, v njej pa je slovenskim športnikom napovedal tri odličja - eno zlato in dve srebrni. Zlato Sloveniji pripisuje v športnem plezanju, srebrno pa v kajak/kanuju in judu. S tem se na virtualni lestvici Slovenija uvršča na 48. mesto.

Spletna stran Olympicmedalspredicitions pa Slovenijo uvršča na 39. mesto s po dvema zlatima in dvema bronastima odličjema. To mesto si deli z Grčijo. Štiri odličja je Slovenija osvojila tudi na poletnih igrah leta 2016 v Riu in 2012 v Londonu.

Na zadnjih poletnih olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru so slovenski športniki osvojili štiri odličja, s čimer je bila Slovenija sedma najuspešnejša država glede na število prebivalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice