Šport
86 ogledov

ZDA svarijo pred potovanjem na Japonsko

tokio 2020 Epa
Na Japonskem je za covidom-19 je umrlo "le" 12.000 oseb, vendar pa so okužbe v zadnjem času začele naraščati.

Ameriški State Department je danes izdal opozorilo državljanom, naj raje ne potujejo na Japonsko, kjer narašča nevarnost pandemije covida-19. Opozorilo je bilo izdano le dva meseca pred začetkom poletnih olimpijskih iger v Tokiu, zaradi česar je Japonska danes odprla svoje prve množične centre za cepljenje.

Glede na to, da se bližajo olimpijske igre, je Japonska precej zamujala s cepljenjem prebivalstva proti koronavirusu. Doslej so uspeli povsem cepiti le dva odstotka od 125 milijonov prebivalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S cepivom Pfizerja so začeli šele februarja cepiti zdravstveno osebje in starejše od 65 let. Cepili naj bi jih šele do konca julija, ko se bodo začele olimpijske igre. Za druge starostne skupine doslej še niso izdali datumov začetka cepljenja.

Japonska ni imela večjega izbruha pandemije in za covidom-19 je umrlo "le" 12.000 oseb, vendar pa so okužbe v zadnjem času začele naraščati. Izredne razmere zaradi pandemije sedaj pa do konca maja veljajo v Tokiu, Osaki in osmih drugih regijah.

Odločitev State Departmenta, da izda opozorilo pred potovanji na Japonsko, je v prvi vrsti utemeljena na mnenju zdravstvenih strokovnjakov, pa tudi na drugih dejavnikih, kot je število potniških letov, ki so na voljo, omejitvah, ki veljajo za vstop ameriških državljanov in ovirah za pridobitev rezultatov testov za novi koronavirus v treh dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice