Šport
1241 ogledov

Tega na Touru ne boste več videli

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga EPA
Tudi na sloviti francoski kolesarski pentlji so se odločili za odklon od dolgoletne tradicije.

V formuli 1 so se odločili, da bodo z dirkalne steze pred dirkami umaknili dekleta, ki so ob startni vrsti držale številke in imena dirkačev. "Praksa delovanja deklet ob dirkalnikih se je obdržala dolga desetletja, toda menimo, da zdaj takšno ravnanje ne bi več odražalo naših ciljnih vrednot, vsekakor pa je v nasprotju s sodobnimi socialnimi normami. Menimo, da praksa ni več sprejemljiva za naše navijače po vsem svetu," je odločitev o umiku lepih deklet pojasnil direktor F1 za trženje Sean Bratches.

Zdaj so se za podoben korak odločili tudi organizatorji dirke po Franciji. Zmagovalci etap bodo tako po poročanju medija The Times ob podelitvi ostali brez tradicionalnega poljuba hostes. Francozi bodo tako v tem sledili Špancem, ki so brez deklet ob zmagovalnih stopničkah ostali že na lanski izvedbi Vuelte.

Največje kolesarske dirke so bile sicer že v preteklosti kritizirane zaradi 'seksističnega zmagovalnega odra' in udeležbe hostes ob podelitvi nagrad. Olja na ogenj je prililo še vedenje nekaterih kolesarjev. Leta 2013 je na dirki po Flandriji Peter Sagan 'pobožal' eno od deklet, ko je zmagovalcu Fabianu Cancellari podelila tradicionalni poljubček. Slovak se je kasneje opravičil.

Vso stvar je dve leti kasneje začinil še poster za dirko Herelbeke z roko, ki se steguje k ženski zadnjici in zapisom 'kdo bo uščipnil Herelbeke to leto?' Organizatorji so umaknili poster in se opravičili.

Leta 2017 je Jan Bakelants odgovarjal na vprašanje o seksualni abstinenci med tritedensko dirko. Za Het Laastse Nieuws je oemil pornografske filme ter dodal 'tu so tudi hostese z zmagovalnega odra'. Bekgijec se tu še ni ustavil, dejal je, da imajo ta sicer lahko 'spolno prenosljive bolezni'. Kolesar ekipe Ag2r La Mondiale se je kasneje na pritisk organizatorjev Toura opravičil za svoje besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice