Šport
9544 ogledov

Teniški igralki kar 16 let prepovedi igranja!

Ksenija Palkina Reševalni pas/Twitter
Potem ko je priznala, da je nameščala tekme, je teniško igralko pričakal kar 16-letni suspenz.

Kirgistanska teniška igrlka Ksenija Palkina je s strani Mednarodne agencije za integriteto tenisa (ITIA) prejela kar 16-letno prepoved igranja tenisa ter 100.000 dolarjev kazni zaradi nameščanja tekem.

Palkino so prijeli leta 2019 na turnirju v francoskem Clermontu, kjer je priznala, da je v takratni sezoni ter tudi leto prej nameščala dvoboje.

Vse od takrat se je nahajala pod suspenzijo, ne igrišča pa se bo v najboljšem primeru lahko vrnila leta 2029. Če se bo do takrat držala pravil teniškega antikorupcijskega programa, bo lahko zadnjih šest let kazni oddelala pogojno.

Kirgistanki je tako prepovedano nastopati, oziroma prisostovati na kateremkoli teniškem dogodku pod okriljem katere izmed mednarodnih teniških zvez, ali nacionalnih zvez.

32-letna teniška igralka, ki bo zaradi kazni zagotovo prisiljena zaključiti kariero, je sicer svojo najboljšo uvrstitev dosegla leta 2009, ko je držala 163. mesto na WTA lestvici, po dostopnih informacijah pa naj bi s svojimi nastopi v karieri zaslužila nekaj več kot 200.000 dolarjev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice