Šport
1825 ogledov

Teniški zvezdnik, ki se pogovarja sam s seboj, postal spletni hit

Borna Čorić Twitter
Tekom svojega zadnjega teniškega dvoboja proti Francozu Lucasu Pouilleu je hrvaški teniški igralec Borna Čorić uporabil nevsakdanjo motivacijsko tehniko. V eni izmed pavz je namreč opravil temeljit razgovor... sam s seboj!

Mladi hrvaški teniški zvezdnik Borna Čorić po odličnem Šanghaju (poraz v finalu proti Novaku Đokoviću) nadaljuje z dobrimi nastopi tudi v Dunaju, kjer se je uvrstil v četrtfinale turnirja.

Skoraj na enak način je premagal tako Alberta Ramosa Vinolasa, kot Lucasa Pouillea - na tesno je izgubil prvi niz, v drugem je absolutno dominiral na igrišču, v tretjem pa je oba nasprotnika zlomil z enim odvzemom servisa.

Tekom zadnjega dvoboja s Francozom pa se je Čorić lotil nekoliko nevsakdanje taktike, da bi se dodatno motiviral in popravil svojo igro. V eni izmed pavz se je namreč zatopil v resen pogovor sam s seboj. Glede na to, da je nasprotnika na koncu premagal, je njegova taktika očitno delovala.

Video Čorićevega pogovora samega s seboj je seveda takoj zaokrožil po spletu, s svojimi sledilci pa ga je na Instagram profilu delil tudi sam tenisač, ki se je ob posnetku pošalil: "Ne pogovarjam se vedno sam s seboj, toda kadar se, si tudi odgovarjam nazaj."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I don't always talk to myself, but when I do, I talk back Thanks for this gold @tennistv

A post shared by Borna Coric (@bornacoric) on

Njegov video so pokomentirali številni Čorićevi teniški kolegi.

"In kaj ti je Borna povedal?" ga je vprašal najboljši hrvaški igralec dvojic, Mate Pavić.

"Pravi, da naj pustim na miru to brezvezno delo ter rajši začnem uživati in igrati pare," mu je odgovoril Čorić.

Ni bilo potrebno dolgo čakati na Pavićev odgovor: "Ta Borna je pa pameten. Pametno ti svetuje, moral bi ga poslušati."

Čorićev video so pokomentirala tudi številna druga imena iz sveta tenisa, kot so Novak Đoković, Andreas Seppi, Damir Džumhur, Jana Fett, Marta Kostyuk, Marcelo Melo, Malek Jaziri...

Kot kaže ni Čorić v zadnjem času glavno ime le na teniških igriščih, temveč tudi na društvenih mrežah.

Komentarjev 1
  • Pepe007 07:29 26.oktober 2018.

    To bi tudi morali šteti kot nedovoljeno pomoč trenerja :)