Šport
4456 ogledov

To je za malega Krisa storil Anže Kopitar

Anže Kopitar twitter
Mali deček spoznal še enega slovenskega športnega zvezdnika.

Ekipa Los Angeles Kings bo v severnoameriški hokejski lige NHL nocoj ob 22. uri po slovenskem času igrala z Minnesoto Wild, Anže Kopitar pa je že po petkovem treningu v Los Angelesu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa iz Kopra.Kopitar se z njim in staršema Ano Jerak ter Matteom Zudichem pogovoril ter jim razkazal slačilnico in druge zanimivosti.

S Krisom sta se doslej srečala tudi košarkarska zvezdnika lige NBA Goran Dragić, ko je februarja gostoval pri Clippersih, in Luka Dončić na podobnem gostovanju pri Lakersih že decembra lani.Z Anžetom Kopitarjem, ki si je za dve leti in mesec dni starega Krisa vzel veliko časa in mu med drugim podpisal kapo, je bila v petek tudi soproga Ines.

Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Zdravilo za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, naj bi se prijelo in Kris bo z družino predvidoma odpotoval nazaj domov v Slovenijo že konec meseca.

Za Krisa je vsa Slovenija tudi s pomočjo vrhunskih športnikov v ZDA zbrala 3,7 milijona evrov, zdravilo pa je stalo 2,23 milijona torej je ostal še dober milijon.

Borut Žunič s slovenskega veleposlaništva v Washingtonu, ki je pomagal organizirati srečanje med Kopitarjem in Krisom. je dejal, da je bil hokejist vesel zaradi zbranega denarja, ki ga je ostalo tudi za pomoč drugim otrokom. Tudi Krisova starša sta zelo vesela, da lahko dajo nekaj nazaj tudi drugim.

Komentarjev 9
  • Laznivi 13:42 07.marec 2020.

    Vse te farsa geste za facebok in istagram so teme za nizkotne medije in male ljudi..kaj kur..boli..Krisa za kosarko in nba... Dajte si sportnikj delat reklame na igriscu in ne delat teh bruh scen okrog.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:56 07.marec 2020.

    Jebo vam Kris mater.Zdaj je aktualen korona virus.