Šport
20 ogledov

Totti si ne zasluži biti kapetan

Gianluca Rocchi Juventus Roma EPA
"Totti ni nikoli igral v velikem klubu," se je na besede kapetana Rome, da ima Juventus pristransko sojenje, dejal Pavel Nedved.

Juventusov direktor Pavel Nedved meni, da bi morali pri Romi resno razmisliti o tem, da bi Francescu Tottiju odvzeli kapetanski trak po izjavah, ki jih je izrekel o sojenju na nedeljski tekmi med obema ekipama.

Kapetan Rome je za poraz sinov volkulje namreč krivca našel tudi v sodniku Gianluci Rocchiju, ki je gostiteljim dosodil dve sporni enajstmetrovki. Totti je bil po tekmi mnenja, da Roma v prvenstvu ne more biti boljša kot druga, saj naj bi sodniške odločitve vselej šle v korist Juventusa. Nedved je temu ostro oporekal in dejal, da če ima kdo slabo sojenje, je to Juventus. 

"Čeprav je Francesco moj prijatelj in velik šampion, tudi po tekmi sem ga pohvalil, sem bil jezen, ko sem slišal njegove komentarje pred kamerami," je dejal nekdanji češki reprezentant. "Totti ni nikoli igral v tako velikem klubu kot je Juventus, zato ne razume, kako je biti član tako pomembnega kluba. Če igraš ali delaš v Juventusu, so prav vsi proti tebi. Za nami so le naši navijači, javno mnenje pa je proti nam. To tudi vpliva na odločitve sodnikov, ki jih je strah, da bi kaj dosodili v našo korist," je še menil Nedved.

"Roma je zgradila čudovito ekipo s Tottijem na čelu. Čestitam mu za njegove predstave na zelenici, ne pa za reči, ki jih počne ob njej. Če bi bil nekdo v moji ekipi in bi po le šestih kolih dejal, da bo prvenstvo končal kot drugi, bi zelo težko obdržal kapetanski trak," je početje svojega 'prijatelja' še ocenil Nedved in dejal, da bi se po tekmi morali osredotočiti na povsem drugačne reči: "V nedeljo je bila odigrana odlična tekma, na igrišču je bila bitka, zgodilo bi se lahko marsikaj. To je bila lepa reklama. Italijanski nogomet v Evropi pridobiva na veljavi, to kažejo tudi rezultati v tekmovanjih. To je pomembno, ne pa ustvarjanje kontroverznosti."

Zaradi sarkastične izjave po tekmi je bil sicer že kaznovan trener Rome Rudi Garcia, ki je moral plačati 5.000 evrov. Francoz je dejal, da "ni vedel, da so v Torinu tako veliki kazenski prostori". Branilec rumeno-rdečih Kostas Manolas je zaradi bližnjega srečanja z Alvarom Morato dobil dve tekmi prepovedi igranja, član Juventusa pa je suspendiran za en dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.