Šport
47 ogledov

Tradicija na Prevčevi strani

Peter Prevc Bischofshofen EPA
Skakalnica v Bischofshofnu je tradicionalno naklonjena Slovencem, v prid Petra Prevca govori tudi statistika.

Peter Prevc je na pragu skupne zmage na novoletni turneji, kar je potrdil tudi z drugim mestom na včerajšnjih kvalifikacijah. Zaostal je le za Norvežanom Kennethom Gangnesom in še to zgolj za tri desetinke.

Pred potjo na zadnje prizorišče v Bischofshofnu si je pred najbližjim zasledovalcem Nemcem Severinom Freundom priskakal 19,7 točke prednosti, vsi ostali, na čelu z Gangnesom, zaostajajo za 40 točk ali več.

Tako velike ni nihče zapravil

Najvišja prednost, ki jo je skakalec kdajkoli zapravil na zadnji tekmi novoletne turneje, je znašala 12 točk. Ob naskoku Prevca in njegovi izjemni formi ne gre pričakovati, da bi danes videli presenečenje.

Če bi Prevc zmagal tudi na napravi Paula Außerleitnerja, potem bi postal trinajsti skakalec, ki bi na turneji šitirh skakalnic v eni sezoni zabeležil tri zmage. Zgodovinski poker je zaenkrat uspel le Svenu Hannavaldu leta 2002.

Po prvo zmago

Slovenija se zmage v Bischofshofnu sicer še ni veselila, zato pa so skakalci s sončne strani Alp na zadnji postaji turneje vpisali kar nekaj uvrstitev na stopničke. 

Gre za edino od štirih prizorišč, na katerem "orli" pod vodstvom Gorana Janusa pred sezono niso trenirali, a glede na kvalifikacije se za Prevčevo asimilacijo na napravo ni treba bati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.