Šport
798 ogledov

Trener kritičen do veteranov, obetajo se spremembe

Anže Kopitar
Moštvo Anžeta Kopitarja je zabeležilo še tretji zaporedni poraz.

Hokejisti Los Angeles Kings, katerih kapetan je Slovenec Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL gostovali v vetrovnem mestu pri Chicago Blackhawks. Gostovanje za kralje ni bilo uspešno, saj so nanizali še tretji zaporedni poraz. Črni jastrebi so zmagali kar s 5:1, brez točke, tudi brez strela na gol je v 16 minutah in pol ostal tudi Kopitar.

Pri gostiteljih, ki so z zmago nad kralji prekinili črn niz štirih zaporednih porazov, se je najbolj izkazal Dylan Strome z dvema goloma in podajo, po enkrat so se med strelce vpisali še Alex DeBrincat, David Kampf in Drake Caggiula. Domači vratar Robin Lehner je zbral 38 obramb.

Edini zadetek za goste iz Kalifornije je dosegel Sean Walker v začetku zadnje tretjine, vratar Jack Campbell pa je zaustavil 21 strelov. Gosti so sicer v zadnji tretjini strelsko povsem nadigrali gostitelje s 16:6, a je bil domači vratar Lehner odlično razpoložen.

Kralji se tako v domači Staples Center z gostovanja vračajo z eno zmago in s tremi zaporednimi porazi; večer pred gostovanjem v Chicagu so prav tako z 1:5 klonili proti Minnesoti.

Novi trener Todd McLellan je že napovedal, da bo moštvo nekaj hokejistov napotilo v nižjo ligo AHL k Ontariu.

"To gostovanje nam je pokazalo, da nekateri igralci še ne zmorejo nastopati v ligi NHL. Zato je napočil čas za spremembe," je dejal McLellan in dodal: "Nekateri veterani v ekipi morajo izboljšati svojo igro, nekateri dobijo precej časa na ledu, pa nimajo učinka."

Zdaj se kralji vračajo domov v Los Angeles, kjer bodo v sredo zvečer gostili Vancouver.

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Florida Panthers 2:6
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 5:1
(Anže Kopitar brez točke za LA Kings)
Ottawa Senators - San Jose Sharks 5:2
New York Islanders - Philadelphia Flyers 5:3
New York Rangers - Boston Bruins 4:7
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice