Šport
9 ogledov

"Trenutno smo na 70 odstotkih"

Zoran Dragić slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket Simon Maljevac
Zoran Dragić je že na prvih pripravljalnih tekmah pokazal, kako pomemben člen slovenske reprezentance je.

Brata Dragić bosta nedvomno gonilni sili slovenske košarkarske reprezentance na mundialu v Španiji. Medtem ko je Goran prvi del priprav opravil po prilagojenem programu, je Zoran svoj motor že ogrel na delovno temperaturo.

"Trenutno smo na sedemdesetih odstotkih pripravljenosti, pred nami pa je po mojem mnenju ključno obdobje treningov, saj bomo imeli v Kranjski Gori dovolj časa, da na miru popravimo določene detajle v naši igri. Dojeli smo selektorjeve zahteve in njegovo vizijo igranja tako v obrambi kot v napadu," je bil pred potjo na nadaljevanje priprav v Kranjsko Goro optimistično razpoložen Zoran Dragić.

K dodatnemu zadovoljstvu je zagotovo prispeval bratov povratek v izbrano vrsto, ki bo na veliko veselje vseh slovenskih ljubiteljev košarke lahko računala tudi na Erazma Lorbka. "Na Kitajskem smo se srečali z reprezentancami, ki gojijo drugačen slog košarke in to je vsekakor dobrodošlo. Rusi so imeli hiter prenos žoge, kar nam je delalo določene preglavice. Najpomembnejši je pristop in to se je pokazalo tudi na teh tekmah, saj smo v določenih obdobjih odigrali premalo angažirano. V prihodnje bo to povsem drugače. K boljši igri pod košem bo vsekakor pripomogel tudi Erazem, svoje pa bo zagotovo dodal tudi Goran. V prejšnjih tekmah nismo veliko igrali na naše visoke igralce, sedaj pa so bo vse spremenilo in verjamem, da bomo navduševali s hitro in atraktivno igro," je poudaril član Unicaje, ki je bil na prvih pripravljalnih tekmah zelo razpoložen.

Prvi strelec na pripravah

V nekaj več kot 23-ih minutah na na tekmo je v povprečju dosegal 15,2 točke, temu pa je dodal 
še 3,7 skoka in 1,8 podaje ter potrdil svoj napredek v igri v napadu: "Na selektorjev sistem sem se dobro privadil. Veseli me, da dobim veliko priložnosti za igro. Mogoče sem rabil malce več časa za pridobivanje pravega občutka, saj sem bil dva meseca izven pogona, vendar je sedaj vse v najlepšem redu. Na nekaterih tekmah sem bil pač jaz tisti, ki je povlekel voz. Vedno dajem svoj maksimum, čeprav še nisem na tisti točki, ko bi lahko popolnoma zadovoljen s svojimi predstavami. Do začetka svetovnega prvenstva je še dovolj časa in prepričan sem, da bom tam v vrhunski formi."

"Z Goranom bo vse drugače"

Kje so po Zoranovem mnenju glavne rezerve v igri slovenske reprezentance? "Manj izgubljenih žog in več potrpežljivosti v igri. Doslej je večino časa na položaju organizatorja odigral Jaka Klobučar, ki je sicer opravil vse naloge odlično, vendar se pozna, da to ni njegov primarni položaj. Z Goranovim prihodom bo vse drugače in na zadnjih pripravljalnih tekmah se bodo stvari postavile na svoje mesto."

Za konec je še enkrat poudaril kako pomembna bo prisotnost dveh največjih zvezdnikov: "Tako Goran kot Erazem sta imela probleme s poškodbami. Za najmočnejše člene je pač potrebno še dodatno poskrbeti, saj nikomur ne bi bilo v interesu, da bi zaigrala poškodovana in s tem tvegala nastop na svetovnem prvenstvu. Tudi brez njiju smo dobro igrali in z njunim prihodom bo vse skupaj še boljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.