Šport
25 ogledov

Ullrichu odvzeli tretje mesto na Touru

jan ullrich EPA
Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je danes nemškemu kolesarju Janu Ullrichu zaradi uporabe nedovoljenih poživil za dve leti prepovedalo nastopanje, obenem pa je nemškemu tekmovalcu tudi odvzelo tretje mesto na Dirki po Franciji leta 2005.

Cas je nemškemu kolesarju Janu Ullrichu prepoved izrekel zaradi povezav z zloglasnim dopinškim primerom Fuentes, črtali pa so tudi vse njegove dosežke v letu 2005, vključno s tretjim mestom na najpomembnejši dirki sezone, francoskem Touru. Ullrich je ostal brez izidov tudi na Dirki po Švici leta 2006. Danes 38-letni Ullrich je sicer kariero končal že leta 2007, tako da je prepoved bolj teoretične narave, za začetek prestajanja kazni pa je Cas retroaktivno določil 22. avgust 2011.

Cas pa je obenem zavrnil zahtevo krovne mednarodne kolesarje zveze (Uci), naj Ullrichu nastope prepove doživljenjsko in črta vse njegove dosežke po letu 2002. Uci se je pri tej zahtevi skliceval na šestmesečno prepoved nastopanja iz leta 2002, ko so pri Nemcu odkrili sledi uživanja amfetaminov, a je sodišče v Lozani sporočilo, da ta primer ne šteje kot prvi dopinški prekršek, ker se je to zgodilo zunaj tekmovališč. Pravila večine mednarodnih športnih zvez namreč predvidevajo večletno ali celo doživljenjsko prepoved za športnike, ki jih pri dopinškem prekršku ujamejo drugič v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.