Šport
55 ogledov

"Upam, da mu bo Florentino dal dobro pogodbo"

Rafael Benitez EPA
Predsednik Napolija je španskemu trenerju zaželel vso srečo v Madridu in dejal, da bi ga priporočil vsakemu klubskemu predsedniku.

Rafael Benítez je v četrtek sporočil, da bo po koncu prvenstva zapustil Napoli. Neapeljčane v nedeljo sicer čaka še zadnje kolo Serie A, v katerem na domačem igrišču morajo ugnati Lazio, da bi prišli na tretje mesto in s tem v kvalifikacije za Ligo prvakov.

"Trenutno je zame najbolj pomembno, da dobimo našo zadnjo prvenstveno tekmo proti Laziu in pridemo do tretjega mesta. O moji prihodnosti pa lahko začnemo govoriti v ponedeljek," je na novinarski konferenci, kjer je oznanil svoje slovo, dejal Benítez.

Po odhodu Carla Ancelottija iz madridskega Reala je vse bolj jasno, da bo njegov naslednik postal prav Benítez, sicer "otrok" kastiljskega kluba in tudi že trener druge ekipe madridskega Reala. Nato je vodil še nekaj manjših španskih klubov, leta 2004 z Valencio osvojil La Ligo, leta 2005 z Liverpoolom Ligo prvakov, po kratkem vodenju Interja pa je s Chelseajem leta 2013 prišel še do zmage v Ligi Evropa.

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis nikoli ni skrival občudovanja do španskega trenerja, lepe besede mu je namenil tudi ob skorajšnjem slovesu. "Če se bo Rafa pridružil Realu, bo to le potrditev tega, da sem se sam pred dvema letoma (ko ga je najel, op. a.) odločil pravilno. Če bi Rafo priporočil Florentinu Pérezu? Rafo bi priporočil vsakemu klubskemu predsedniku, toda Pérez ne potrebuje mojih nasvetov. Upam, da mu bo Florentino dal dobro pogodbo. Lahko bi mu pomagal pri tem," se je pošalil De Laurentiis. "To bi bila gotovo dobra pogodba," je med smehom odvrnil Benítez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.