Šport
38 ogledov

V Krškem dirka za grand prix

Matej Žagar speedway Torun EPA
Le nekaj dni po koncu sezone svetovnega prvenstva v speedwayu, v kateri je slovenski prvak Matej Žagar s petim mestom dosegel doslej največji uspeh v karieri, prihaja dobra novica za vse ljubitelje tega športa v Sloveniji.

Prireditelji iz AMD Krško so se z vodstvom tekmovanja dogovorili za izvedbo ene od dirk SP leta 2015. Uradne potrditve koledarja serije za veliko nagrado za naslednjo sezono sicer še ni, a društvo AMD Krško bo 12. septembra 2015 spet organiziralo eno od dirk tekmovanja grand prix. To bo deveta preizkušnja za VN Slovenije v zgodovini, ki bo tako v posavsko prestolnico spet pripeljala najboljšo svetovno petnajsterico tega športa, seveda tudi z Matejem Žagarjem.

Nazadnje so se najboljši dirkači v Krškem merili lani, Žagar pa je v Krškem vedno dobrodošel gost. Po letošnjih uspehih, ko je v finskem Tampereju tudi prvič v karieri zmagal na eni od dirk za VN, bo zagotovo želel znova stopiti na stopničke tudi na domači dirki, kjer je bil doslej na stopničkah enkrat, ko je bil leta 2005 tretji.

Matej Žagar | Avtor: EPA EPA
"Zame je domača dirka vedno nekaj posebnega, pa čeprav sem zadnje čase bolj doma na ovalih drugje po Evropi. Zaradi domačih navijačev, ki me na tujih dirkah spremljajo preko TV-zaslonov, socialnih omrežij in drugih medijev, sem tako še posebej vesel, da se jim bom lahko z nastopanjem doma tako vsaj malo oddolžil, hkrati pa upam, da bo to vsaj malo vplivalo tudi na podporo slovenskih sponzorjev," je novico o dirki za VN Slovenije pospremil Žagar in pripomnil: "Želim pa si tudi, da bo organizator vsaj malo prisluhnil mojim željam glede priprave proge, da bi tako dobil tudi dejansko prednost domače steze, kot si jo tudi sam predstavljam."

"Tako hitro še nismo dirke napovedali nikoli, zato smo se odločili, da bomo vstopnice dali v prodajo že letos, s čimer želimo vzpodbuditi predvsem tiste, ki so lani ostali praznih rok," je ljubitelje speedwaya k pravočasnemu nakupu vstopnic povabila predsednica kluba Violeta Freeland in pojasnila, kako so potekala pogajanja s podjetjem BSI, ki vodi tekmovanje: "S Paulom Bellamyjem, nekakim 'Berniejem' svetovnega speedwaya, sva bila v stikih že od lanske sezone, brez pretiravanja pa lahko poudarim, da se res radi vračajo k nam, saj dobivamo glede organizacije same pohvale."

Doslej je znanih in z uradnim datumom objavljenih že osem dirk prihodnje sezone, kot največja novost pa je bila pred kratkim najavljena dirka za VN Avstralije, kjer so nazadnje dirkali pred 13 leti. Dokončna podoba koledarja SP 2015 bo znana v dveh tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.