Šport
24 ogledov

V Mariboru močna hokejska zasedba

josh soares vienna capitals EPA
Maribor bo med 10. in 13. avgustom gostil letošnje hokejsko tekmovanje - poletno ligo Rudi Hiti.

Poletna hokejska liga Rudija Hitija 2016 bo v letošnjem letu prvič na sporedu v Mariboru, gostila ga bo Ledna dvorana, gre pa za že 24. ponovitev tekmovanja. Skupaj s Hokejsko drsalnim klubom Maribor, ki ga vodi Andrej Verlič, bo Rudi Hiti, legendarni slovenski hokejist in član hokejske hiše slavnih, znova organiziral hokejsko poslastico, saj bodo palice prekrižali klubi, ki igrajo v ligi prvakov - Stavanger, Vienna Capitals in Gap, tem pa se pridružuje še Graz 99ers, ki igra v ligi Ebel. Liga prvakov se bo začela 18. avgusta.

"Maribor se je pokazal kot zanimivo okolje za priprave in treninge ekip iz lige KHL, saj zanje že peto leto pripravljamo pripravljalne turnirje in trening kampe. V tej sezoni smo tako že gostili Torpedo in Slovan iz Bratislave, tokrat pa bomo prvič gostili še turnir Rudija Hitija," je uvodoma dejal Verlič, ki si želi v dvorano privabiti čim več hokejskih navdušencev, turnir pa je prav tako priložnost za turistične obiskovalce Maribora, da si ogledajo najboljše hokejske ekipe pri delu.

Hiti, legendarni slovenski hokejist, meni, da je to tekmovanje zelo pomembno za promocijo hokeja. "Mislim, da je Maribor tak center, ki si zasluži to poletno ligo, ima potrebno infrastrukturo, ne samo dvorano, ampak tudi vse ostalo. Ekipe, ki prihajajo, tako niso imele zadržkov ob udeležbi. V dvorani si med gledalci želimo tudi čim več otrok, da jih ta igra začne zanimati," je dejal Hiti.

Simbolična vstopnina

Vstopnina bo simbolična v višini petih evrov, poleg ljubiteljev tega športa in turistov, pa v Maribor, ki na podlagi hokejskih prireditev v mestu ustvari dodatnih 5000 nočitev, vabijo še navijače sodelujočih ekip iz Gradca in Dunaja.

Letos na tekmovanju ni nobene slovenske ekipe, saj te prepozno začenjajo priprave, močne tuje ekipe pa si v tem času želijo kakovostne nasprotnike, da bi jim lahko ob čvrsti igri pokazale napake, ki jih morajo pred pričetkom tekmovalne sezone odpraviti.

"Za pripravljalne tekme KHL nimamo pravih partnerjev, ta moštva namreč pričnejo priprave že v začetku julija, ostali klubi s tega področja osrednje Evrope in lige Ebel pa šele v začetku avgusta. Ekipe potem rabijo vsaj teden dni, da se uigrajo in pričnejo igrati tekme. V prihodnje bi radi k sodelovanju privabili tudi Olimpijo, Jesenice, Celovec ...," je še dejal Hiti.

Spored tekem poletne lige Rudi Hiti:

10.8. ob 19.30 Stavanger Oilers - Graz 99ers
11.8. ob 19.30 Vienna Capitals - Rapaces Gap
12.8. ob 16.00 Stavanger Oilers - Vienna Capitals
12.8. ob 19.30 Rapaces Gap - Graz 99ers
13.8. ob 16.00 Rapaces Gap - Stavanger Oilers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.