Šport
18 ogledov

V Solkanu dan slovenskih medalj

terčelj Reuters
Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu, v slalomu v kategoriji do 23 let, osvojila nov naslov evropskih prvakov. Zlati tudi Terčeljeva in ekipa kanuistov, Brus pa srebrn.

Med kanuističnimi dvojci sta na Soči drugo mesto osvojila Britanca Rhys Davies in Matthew Lister, ki sta za našima, Luko Taljatom in Sašom Božičem, zaostala za šest desetink sekunde, tretja pa sta bila Poljaka Darius Chlebek in Dominik Weglarz.

"Na koncu je morda res šlo na tesno, ampak midva sva bila z današnjo vožnjo zadovoljna. Morda nama prvi del ni najbolje stekel, zato pa sva v drugem stopnjevala nastop in za zmago je bilo dovolj," je po novem naslovu prvaka med mlajšimi člani dejal Sašo Božič in z zadovoljstvom dodal: "Midva sva si želela le ubraniti naslov in to je to."

Eva in kanuisti zlati, Simon srebrn

Eva Terčelj je zmago slavila pred Italijanko Mario Giai Pron in Francozinjo Nourio Newman in tako tudi ona, tako kot Taljat in Božič, ubranila svoj naslov.

Simon Brus, ki prvo leto nastopa med mlajšimi člani, je med kajakaši osvojil drugo mesto. Desetinko sekunde je bil od mladega Slovenca hitrejši Slovak Martin Halcin, bronasto odličje pa je osvojil Poljak Rafal Polaczyk.

Nekoliko manj uspešna sta bila kanuista Anže Berčič in Blaž Cof, ki sta zasedla šesto oziroma deseto mesto, nato pa sta se več kot oddolžila na ekipni tekmi, kjer sta skupaj z Juretom Lenarčičem na ekipni tekmi osvojila nov naslov evropskih prvakov za Slovenijo. Za njimi so se v ekipni vožnji zvrstili Čehi in Francozi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.