Šport
53 ogledov

Veter spet prestavil Prevčev rekord

Titisee-Neustadt skakalnica EPA
Na zadnji postaji svetovnega pokala pred Planico, v nemškem Neustadtu, je nedeljsko tekmo odpihnil veter.

V nemškem Titisee-Neustadtu so morali zaradi premočnega vetra sprva odpovedati kvalifikacije, načrtovane za 12.30. 

Prireditelji so nato zaradi premočnega vetra prestavili tudi začetek prve serije. Namesto ob 13.45 naj bi se tekmovanje začelo ob 14.45, a se vremenske razmere niso dovolj izboljšale, da bi izpeljali preizkušnjo.

Po zaenkrat znanih podatki tekme ne bodo nadomeščali. Peter Prevc ima tako le še dve priložnosti, da podre rekorde Gregorja Schlierenzauerja, ki je v sezoni 2008/09 zbral 13 posamičnih zmag, 20 uvrstitev na stopničke in 2083 točk.

Prevc ima v letošnji sezoni zaenkrat zmagal 13-krat, se 19-krat povzpel na zmagovalni oder in zbral 2023 točk. Na finalu sezone v Planici bosta na letalnici na sporedu dve posamični in ena ekipna tekma.

Posebna za Kasaija

Poleg Petra Prevca bi morala nastopiti še četverica slovenskih orlov: Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Robi Kranjec in Domen Prevc.

Današnja tekma bi morala biti nekaj posebnega za japonskega veterana Noriakija Kasaija, ki je v soboto na istem prizorišču skakal na 499. tekmi v karieri, naslednja pa bo že njegova 500. na najvišji ravni.

Legendarni Japonec bo svoj okrogli jubilej tako praznoval v petek na prvi tekmi v planiški letalnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.