Šport
23 ogledov

Vieira: "Na Poljskem se počutim čudno"

patrick vieira kariera EPA
Bivši francoski reprezentant Patrick Vieira je priznal, da se po treh preživetih dneh v poljski prestolnici Varšavi, ob sprehodu po mestu počuti malce čudno. Kritiziral je tudi odnos evropske nogometne zveze do rasistične problematike.

Patrick Vieira je za angleške medije povedal: "Tu v Varšavi sem slabe tri dni, a se ob sprehodu po mestu počutim malce čudno. Vidi se, da tukaj niso navajeni na temnopolte ljudi in zdi se mi, da je v celotni državi pomanjkanje izobrazbe in odprtosti na to temo."

Vieira je tudi poudaril, da igralci ne bi smeli oditi iz igrišča, če bi jih zmerjali na rasistični osnovi. "Mislim, da to ne bi bil dober odgovor na provokacije tistih, ki spuščajo tiste smešne glasove (oponašanje opic). Igralci so tam, da igrajo nogomet, drugi pa, da reagirajo na obnašanje navijačev."

Bivši kapetan Arsenala je pokritiziral tudi pozen odziv Uefe na problem rasizma na Poljskem in v Ukrajini. "Za ta problem so vsi vedeli že pred leti, ko je bila organizacija zaupana Poljakom in Ukrajincem. Treba bi bilo že pred turnirjem rasistom in drugim omejencem preprečiti dostop do stadionov. Sedaj pa se je tekmovanje že začelo, tako da je za take ukrepe že prepozno," je še dodal Vieira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.