Šport
7567 ogledov

Vodilnega tekača zbil avtomobil, tekmo zaznamovala smrt

joseph kiprono Epa Joseph Kiprono (levo).
Drama na polmaratonu v Kolumbiji.

Kenijski dolgoprogaš Josep Kiprono je vodil na nedeljskem polmaratonu v Kolumbiji, ko ga je zbil avtomobil. Nesreča se je zgodila v drugem največje kolumbijskem mestu Medellin.

Kiprono, ki je v preteklosti že slavil na polmaratonu v obmorski državi na severozahodu Južne Amerike, je v nesreči utrpel lažje poškodbe, nekaj prask in modric. Poteo ko ga je reševalna služba za silo oskrbela na prizorišču, so ga prepeljali v bolnišnico, od koder so zdravniki sporočili, da je njegovo stanje stabilno.

Lokalne oblasti so sporočile, da je do prometne nesreče prišlo, ker voznik ni upošteval znakov zaprtja ceste.

21-kilometrska preizkušnja je terjala tudi smrtni davek. Med tekmo se je zaradi težav s srcem zgrudil 38-letni tekač, ki je umrl na prizorišču, še preden so ga odpeljali v bolnišnico, poroča francoska agencija AFP.

Tragični dogodki v Kolumbiji so se zgodili le nekaj ur po tem, ko je Kenijec Eliud Kipchoge v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu.

Eliud Kipchoge Končno Šport Kipchoge v Berlinu do novega rekorda v maratonu
Komentarjev 2
  • Mali Miha 15:37 17.september 2018.

    Vsaka čast novinarju za naslov prispevka. Če bi to pisalo na prvi strani dnevnega časopisa, sem prepričan, da bi ga takoj razprodali. Dvakrat sem moral prebrati, da sem dojel, da umrli ni bil poškodovanec v nesreči.

Sorodne novice