Šport
25 ogledov

Voigtu kaže dobro

Jens Voigt je zelo blizu skupni zmagi na dirki po Nemčiji Žurnal24 main
Pred zadnjo etapo letošnje dirke po Nemčiji za skupno zmago najbolje kaže domačemu kolesarju Jensu Voigtu (CSC).

Na predzadnji etapi, ko je bila na programu vožnja na čas, je na 33,1 kilometra dolgi progi po Fuerthu postavil najboljši čas in tako praktično že odločil skupnega zmagovalca dirke, ki šteje tudi za serijo ProTour. Drugi je bil Madžar Laszlo Bodrogi (Credit Agricole), tretji pa Američan Levi Leipheimer (Discovery Channel). Oba Slovenca sta za zmagovalcem zaostala več kot pet minut. Gorazd Štangelj (Lampre) je bil 136., Matej Mugerli (Liquigas) pa 151.

 

Zgodovinski rezultat za Voigta

 

Petintridesetletni Berlinčan je z nastopom v vožnji na čas pokazal, da resno računa na drugo zaporedno zmago na dirki po Nemčiji, pri čemer bi postal prvi kolesar, ki bi mu to uspelo. Najbližjega zasledovalca je prehitel za 15 sekund, pred zadnjo etapo pa ima skoraj dve sekundi prednosti pred drugouvrščenim Američanom Levijem Leipheimerjem. "Danes zjutraj sem še enkrat prekolesaril progo in si v mislih dodobra razporedil moči. Na dirki je šlo zares in ko sem videl, da je celo policist na motorju pred menoj gledalce ob progi pozival k navijanju, sem vedel, da mi bo uspelo. Biti v vodstvu dan pred koncem je resnično fantastičen občutek," je po današnji zmagi povedal Jens Voigt, ki je bil že na lanski vožnji na čas tik pred koncem dirke najboljši.

 

Zadnja etapa bo potekala med Einbeckom in Hannovrom, dolga pa bo 143,1 kilometra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.