Šport
22 ogledov

“Vstopnice niso poceni, vendar potrebujemo pomoč navijačev!”

Hrvaška - Finska Markota EuroBasket Stožice Ljubljana EPA
S sedmimi zaporednimi zmagami je Hrvaška zasedla vrh skupine F, tako da jo v četrtfinalu čaka obračun proti Ukrajini. V četrtek se v Stožicah obeta nov naval hrvaških navijačev.

“Obračun proti Grkom je bil izjemno negotov, zmagali pa smo z veliko sreče in spretnosti. Morda bi lahko zmagali že po rednem delu prvenstva. Naredili smo, kar smo želeli. V četrtfinalu proti Ukrajini moramo odigrati najboljšo tekmo doslej,” je po včerajšnji zmagi razmišljal hrvaški krilni center Luka Žorić.

Spočiti v četrtfinale

Selektor Jasmin Repeša je bil malce bolj kritičen: “V določenih trenutkih tekme smo podlegli čustvom. Najpomembnejše je, da smo zadržali prvo mesto in se lahko začnemo pripravljati na naslednjega tekmeca. Četrtfinalna tekma je najpomembnejša in upam, da jo bomo pričakali dovolj sveži.” Nekaj dni počitka bo Hrvatom po Repeševih besedah prišlo zelo prav: “Imamo nekaj težav s poškodbami, tako da bo počitek zelo dobrodošel. Pohvalil bi moje fante, ki so dokazali, da so res pravi.”

Velika priložnost za Hrvaško

Za konec je hrvaški selektor nekaj besed namenil tudi Ukrajincem: “Gre za zelo atletsko ekipo, ki zagotovo ni slaba. Dobro jih poznam, saj smo se med seboj pomerili tudi v kvalifikacijah. Glede na to, da v četrtfinale vstopamo s prvega mesta v skupini, smo nedvomno favoriti. Upam na številno podporo s tribun, saj gre za priložnost, ki smo jo čakali kar nekaj let.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.