Šport
32 ogledov

Zahvala in nasvet Ivici: Naj gre tudi on na glavo!

Gisin Maze olimpijski smuk zlata kolajna Soči 2014 Roza Hutor
1/21
EPA
Novopečena olimpijska zmagovalka v smuku Tina Maze prejema čestitke z vseh strani. Črna na Koroškem postala Zlata na Koroškem.

Zmagovita Tina Maze je po zmagi na Twitterju (v angleščini) objavila evforično sporočilo: "Jaaaaaaa! Sem OLIMPIJSKA PRVAKINJA v smuku! Bolje od tega ne gre!" Hitro ji je odgovorila mlajša sestra Maja."Tako sem ponosna nate! Uživaj v svojem dnevu!" je zapisala sestra šampionke, ki ji Tina ni ostala dolžna: 
"Malaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Cmokec!"

Hrvaška nacionalna televizija poroča, da se je Tina po izpolnjenih sanjah zahvalila Ivici Kosteliću, s katerim je bila vedno v dobrih odnosih. Hrvat je Tini pred tekmo dal nasvet ali dva. "Rekel mi je, naj se vržem na glavo, kot da gre za zadnjo dirko v mojem življenju! To sem tudi naredila. Sedaj tudi njemu želim isto. Naj gre tudi on na glavo," je Mazejeva vrnila uslugo hrvaškemu smučarju. "O tem sem sanjala vse od otroštva," je Korošica dodala za HRT.

Gisinova: Čast je deliti zmago s Tino!

Dominique Gisin, ki si je zmago na olimpijskem smuku v Sočiju danes razdelila s slovensko prvakinjo, je z izidom zelo zadovoljna. Kot je dejala po tekmi, je vesela, da lahko kolajno deli prav s Tino.

"To je zame velika čast. Tina je ena od najboljših smučark in občudujem njeno smučanje. Je super punca in zelo jo spoštujem," je bila polna hvale na račun Mazejeve švicarska junakinja.

Njuna delitev olimpijske zmage je sploh prva doslej v alpskem smučanju na zimskih igrah. V drugih zimskih športih pa je bilo dvojnih zmag v zgodovini olimpijskih iger doslej sedem. Trikrat se je to zgodilo v hitrostnem drsanju ter po enkrat v teku na smučeh, sankanju, bobu in umetnostnem drsanju.

Tina delila že z dvema

Zlata na Koroškem tabla  | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Sta pa tako Gisinova kot Mazejeva že izkusili delitev najvišje stopničke v svetovnem pokalu. Mazejeva je leta 2002 v Söldnu na njej stala celo z dvema tekmicama, saj sta isti čas v veleslalomu dosegli še Avstrijka Nicole Hosp in Norvežanka Andrine Flemmen. Gisinova pa si je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu januarja 2009 na smuku v Altenmarkt-Zauchenseeju delila s slovito Švedinjo Anjo Pärson.

Spet pa so uspeh sokrajanke znali obeležiti Črnjani. Potem, ko so po Vancouvru 2010 svojo Črno preimenovali v "Srebrno na Koroškem", se je sedaj ime kraja vsaj za en dan spremenilo v "Zlato na Koroškem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.