Šport
2445 ogledov

Zato je McGregor napadel avtobus (video)

Nurmagomedov Lobov YouTube Nurmagomedov je izven ringa obračunal s prijateljem Conorja McGregorja.
Povod za napad ni bil odvzem šampionskega pasu.

Conor "Zloglasni" McGregor je v družbi prijateljev nepovabljen vdrl v Barclays Areno v New Yorku, kjer je pograbil železni transportni voziček in ga zalučal v avtobus, v katerem je bilo več zvezdnikov mešanih borilnih veščin.

V napadu sta bila poškodovana Ray Borg in Michael Chiesa. Slednji je utrpel ureznine po obrazu, Borg pa ima poškodovano oko.

Večkratni UFC prvak McGregor se bo zaradi agresivnega in nevarnega izpada, ki po zagotovilih UFC-ja ni bil promocijski ali zrežiran, moral zagovarjati na sodišču.

Po incidentu se je predal policiji v Brooklynu, potem ko je bil zanj izdan zaporni nalog. Po plačilu varščine v višini 50.000 dolarjev se je vrnil na prostost.

Conor McGregor sodišče | Avtor: Profimedia McGregor se je že nekajkrat znašel v navzkrižju z zakonom. Profimedia

Tarča napada je bil ruski borec Habib Nurmagomedov, ki je z zmago nad Alom Iaquinto v noči na nedeljo postal novi UFC prvak lahke kategorije. Sprva je veljalo, da je bil povod za McGregorjev napad odvzem UFC naslova zaradi neaktivnosti, vendar se je izkazalo, da se pravi razlog skriva nekje drugje.

Na spletu se je namreč pojavil posnetek, na katerem Nurmagomedov oklofuta McGregorjevega dobrega prijatelja Artema Lobova, ki je prav tako prisostvoval napadu v New Yorku in bil posledično suspendiran s strani UFC-ja. Lobov je Nurmagomedova označil za strahopetca, zato se je ta odločil soočiti z njim. Po nekaj besedah mu je prisolil klofuto.

McGregorjev poskus povračilnega ukrepa, s katerim je branil čast svojega prijatelja in partnerja za trening, se ni iztekel po pričakovanjih, o zvezdnikovi usodi pa bo zdaj odločalo sodišče.

Zloglasni Irec je z naskokom najprepoznavnejši in najbolj priljubljen UFC borec na svetu, vendar vse kaže, da je šel tokrat res predaleč.

Hrbet mu je zdaj dokončno obrnil tudi šef tekmovanja Dana White: "Običajno bi naredil vse, da bi pomagal svojim fantom, a tokrat ne. Napadel je naše osebje in več naših borcev, zato od mene ne more pričakovati pomoči," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice