Šport
1100 ogledov

Po incidentu zaporni nalog za McGregorja

conor mcgregor youtube
Irski borilni šampion za zapahi.

Conor McGregor se je znašel v priporu. Po incidentu na medijskem dnevu UFC v New Yorku je bil za njega izdan zaporni nalog, borec pa se je kasneje predal policiji v Brooklyn. Nekdanji UFC prvak v dveh kategorijah je bil udeležen v napad na avtobus v katerem so bili nekateri njegovi tekmeci.

McGregor, ki ga je avgusta 2017 v boksarskem spektaklu premagal Floyd Mayweather, se v seriji UFC ni boril že od novembra 2016, pred četrtkovim incidentom pa mu je bil odvzet naslov. Neprijetni dogodek se je zgodil v dvorani Barclays Center, kjer so promovirali boje na UFC 223, vrhunec teh bo dvoboj med Habibom Nurmagomedovom in Maxom Hollowayjem.

McGregor je v družbi Artema Lobova, ki naj bi se na omenjenem tekmovanju pomeril z  Alexom Caceresom, in še nekaterih oseb, napadel avtobus in vanj vrgel voziček ter razbil vetrobransko steklo. Pri tem sta bili ranjena dva borca. Michael Chiesa je bil večkrat porezan po obrazu, Ray Borg pa ima poškodovano oko.

"Organizacija obosoja dejanje kot popolnoma nesprejemljivo in se trenutno odloča o posledicah, ki bodo zagotovo sledile," so sporočili z UFC.

Tarča napada naj bi bil sicer Nurmagomedov, ki je velik favorit za osvojitev pasa v lahki kategoriji. "Umiram od smeha. Zakaj bi človek metal stvari v avtobus? Zakaj ni prišel vanj, če je pravi gangster. Pa bi videli. Odrastel sem z reševanjem stvari na takšen način. Sploh pa me ni bilo v avtobusu," je dejal ruski borec, ki je doslej zbral 25 zmag v prav toliko dvobojih.

McGregor, ki je sicer najpopularnejši borec v UFC, je sicer že dalj časa v sporu z alfo in omego te borilne serije Danom Whitom. "Conor in njegovi ljudje so vstopili v zgradbo in stekli proti avtobusu v katerem so bili borci ter ga napadli ... Chiesa ima razrezano lice in ne izgleda dobro. Malo je manjkalo, da ni bila zadeta tudi Rose Namajunas, ki je zdaj v rahlem šoku. Enemu od zaposlenih so zlomili roka. To je najbolj umazana stvar, ki se je zgodila v zgodovini naše organizacije. Ti borci so potrebovali mir, so v položaju, ko morajo izgubljati kilograme, nato pa se pojavi skupina 20 kriminalcev," je dejal White.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice