Šport
1321 ogledov

Zdravnik šokiral z izjavo o covidu-19

Epa
Glavni zdravnik ameriške NFL je izrazil dvom v kužnost asimptomatskih bolnikov.

Ameriška nogometna liga (NFL) je ena izmed športnih lig, ki se trenutno srečujejo z največjim porastom števila okužb z najnovejšo različico covida-19.

Medtem ko se seznam odsotnosti iz dneva v dan podaljšuje, pa glavni zdravnik tekmovanja dr. Allen Sills opozarja, da za hitro širjenje bolezni ne morejo biti odgovorni asimptomatski igralci, trenerji ali drugi člani osebja.

dr. Allen Sills | Avtor: Nfl.com Nfl.com
"Pojav, o katerem se veliko govori, da naj bi asimptomatski ljudje širili okužbo znotraj poslopij, preprosto ni skladen s trenutnim potekom dogodkov. Če se ozremo nazaj po sezoni, ugotovimo, da so bili dosledno kužni samo ljudje, ki so kazali simptome bolezni," je dejal dr. Sills.

Poudaril je, da je rešitev problema v prepoznavanju simptomov in doslednemu testiranju, zato meni, da bi morali igralce testirati šele, ko bi začeli kazati znake okužbe. S tem bi se izognili primerom, ko je igralec v ponedeljek negativen, nato pa v naslednjih dneh razvije simptome, vendar zaradi negativnega testa zmotno domneva, da ne gre za covid-19.

"Ali lahko trdim, da nismo imeli niti enega primera prenosa okužbe z asimtomatskega bolnika na zdravega človeka? Ne, seveda ne morem," je priznal Sills. "Lahko pa trdim, da je to zanemarljiv delček našega problema. Asimptomatski prenosi ne sovpadajo s tem, čemur smo priča," je zaključil zdravnik.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice