Šport
11 ogledov

Zgrešeni strel odnesel kolajno

Bauer bi z enim uspešnim strelom več postal eden izmed največjih slovenskih juna
1/12
Žurnal24 main
Nedelja je na zimskih olimpijskih igrah postregla z biatlonsko srhljivko, v kateri je glavno vlogo igral tudi Klemen Bauer. Bronasti Hrvat Jakov Fak drugo leto za Slovenijo! Vsaj tako pravi Uroš Velepec.
Verjamem, da me je bil še kdo sposoben premagati, ampak rezultati so taki, kot so. In jaz sem presrečen. Kljub temu, da je to nehvaležno četrto mesto. Pred tekmo bi ga podpisal. Vedno je nekdo, ki mora biti četrti.
Klemen Bauer

Sprintersko tekmo je krojilo vreme, ki je šlo na roko tekmovalcem s prvimi štartnimi številkami. Nato je začelo močno snežiti in tekmovalci iz glavne skupine, ki so bili tudi glavni favoriti za kolajne, so bili brez možnosti. Zmagal je Francoz Jay Vincent (številka 6), pred Norvežanom Emilom Heglejem Svendsenom (10), Hrvatom Jakovom Fakom (4) in Slovencem Klemnom Bauerjem (2). Zadnji je izjemno tekel, v stoje pa zgrešil eno tarčo, ki je odnesla vsaj bronasto kolajno. Za Hrvatom je namreč zaostal dobre tri sekunde, za Norvežanom pa pet.

Bauer: "Presrečen sem"
"Super. Ne glede na to, kaj je botrovalo temu. Veliko vlogo je odigralo vreme in s tem razmere na tekmi. Verjamem, da me je bil še kdo sposoben premagati, ampak rezultati so taki, kot so. In jaz sem presrečen. Kljub temu, da je to nehvaležno četrto mesto. Pred tekmo bi ga podpisal. Vedno je nekdo, ki mora biti četrti. Tokrat sem to jaz. Je lepo izhodišče pred zasledovalno tekmo, imam lepo prednost pred zasledovalci," je po tekmi žarel od veselja Bauer.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Fak drugo leto za Slovenijo!
Hrvat Jakov Fak je stalni član slovenske ekipe. Z njo trenira že dve sezoni, samo zastava je drugačna. To ve tudi glavni trener Uroš Velepec: "Jakov je član naše ekipe, z nami trenira dve sezoni, ves čas trenira z nami. Zelo smo veseli zanj. Imam ga za svojega tekmovalca. Za državo je morda drugače, zame osebno pa je povsem enako, kot, če bi kolajno osvojil kdo od Slovencev." Fak je očitno človek za velike tekme. Zablestel je lani na svetovnem prvenstvu, kolajno osvojil tudi tu. Pred časom je bil aktulaen njegov prestop v slovensko izbrano vrsto, potem je vse nekako potihnilo, a še zdaleč ne zamrlo. To je potrdil tudi Velepec: "Drugo leto bo nastopal za Slovenijo. Tak je dogovor, da se na koncu odloči sam. Verjamem, da se bo odločil pravilno. Drugače bo ostal sam. Hrvaška zveza nima ničesar." In kako je Velepec videl uspeh Klemna Bauerja? "Klemen je izvrstno streljal, tako kot zna. Tudi tisti strel je za malo zgrešil. Ima izvrstno izhodišče pred zasledovalno tekmo."

Že res, da si v slovenskem taboru na moč želijo, da bi Fak zamenjal državo, ampak, ali bo res tako? Hrvaški junak po tekmi tega vprašanja ni želel komentirati, pred časom pa je za eno od hrvaških televizij zanikal, da bo po novem tekmoval za Slovenijo. Tudi v hrvaški delegaciji so odločno zatrdili, da bodo naredili vse, da bo Fak še naprej branil hrvaške barve.

Marič napovedal slovo?
Na tekmi so nastopili še trije Slovenci. Janez Marič (dva zgrešena strela) je končal na 27. mestu, Vasja Rupnik (3) na 57., Peter Dokl (0) pa na 58. Vsi trije so padli v težke razmere, posebej razočaran pa je bil Janez Marič, ki je po Velepčevih besedah v izjemni formi. "Na tako neregularni tekmi pa še nikdar nisem sodeloval. Tako se je sneg usul, da je naredil popolno polomijo. Zalepil sem se na podlago. Po mojem sem vsak meter pridelal sekundo zaostanka. Nekaj mi pravi, da imam dosti tega. Pripravljaš se, potem pa tole. Saj so še tekme. Ampak od današnje je odvisna tudi naslednja. Razočaranje je največje doslej." Zasledovalna tekma bo v torek.

Biatlon, 10 km, izidi:

 1. Vincent Jay (FRA)            24:07,8/0*
 2. Emil Hegle Svendsen (NOR)   + 0:12,2/1
 3. Jakov Fak (HRV)               0:14,0/0
 4. Klemen Bauer (SLO)            0:17,4/1
 5. Andrej Derižemlja (UKR)       0:40,7/2
 6. Jean Philippe Luguellec (KAN) 0:49,8/1
 7. Pavol Hurajt (SLK)            1:07,2/1
 8. Björn Ferry (ŠVE)             1:12,4/0
 9. Jeremy Teela (ZDA)            1:13,9/2
10. Ivan Čerezov (RUS)            1:18,1/2
...
27. Janez Marič (SLO)             2:04,7/2
57. Vasja Rupnik (SLO)            3:13,0/3
58. Peter Dokl (SLO)              3:13,2/0

* za poševnico je število zgrešenih strelov
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.