Šport > Zimski športi
365 ogledov

Ana Bucik v finalu pridobila pet mest

Ana Bucik Sestriere Epa
Alpske smučarke so se merile na veleslalomu v Sestrieru.

Marta Bassino je zmagovalka veleslaloma v Sestriereju v Italiji. Italijanka je nadoknadila zaostanek sedmih stotink sekunde iz prve vožnje ter se zavihtela na vrh zmagovalnega odra. Slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik je pridobila pet mest ter prve veleslalomske točke v tej sezoni osvojila s 13. mestom.

Bassino je osvojila še šesto zmago v svetovnem pokalu, prvo v Sestriereju. Šestindvajsetletnica je z zmago prevzela tudi mesto vodilne v posebnem seštevku discipline po dveh izpeljanih ženskih veleslalomih v tej sezoni.

Žan Kranjec Veleslalom Šport Kranjec z izjemno vožnjo "na glavo" do stopničk!

V drugi vožnji se je nekoliko premešala razvrstitev na prvih treh mestih. Slovakinja Petra Vlhova, ki je postavila najboljši čas prve vožnje, je tekmo končala na tretjem mestu. Za zmagovalko je zaostala štiri desetinke sekunde. Švedinja Sara Hector je z najboljšo drugo vožnjo za štiri mesta popravila svojo uvrstitev. Na prvi progi je bila šesta, v finalu pa je za pičlih 11 stotink sekunde zgrešila zmago. Francozinja Tessa Worley je tretjega mesta prve vožnje zdrsnila na peto mesto. Zmagovalka prvega ženskega veleslaloma sezone v Killingtonu Švicarka Lara Gut-Behrami je bila tokrat sedma.

Mikaela Shiffrin, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark v minuli zimi, je bila šesta. Američanka, ki je v tej sezoni zbrala že 305 točk, je ohranila mesto vodilne v seštevku sezone, Vlhova na drugem mestu zaostaja 25 točk.

Ana Bucik je v Killingtonu po dobri prvi vožnji, ko je bila deveta, v finalu po zdrsu na progi ostala brez veleslalomske uvrstitve. Novogoričanka se je v Sestriereju prvič na tem veleslalomu uvrstila v najboljšo petnajsterico.

Druga slovenska predstavnica Neja Dvornik se še na drugem veleslalomu po vrsti v tej sezoni ni uvrstila v finale. Nastopila je s številko 50 in zaostala 4,80 sekunde (47. mesto), kar je bilo preveč za še en nastop.

Na tem prizorišču bodo v nedeljo izpeljali še slalom, z Bucikovo in Dvornikovo na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice